Le Blog de Teken et Tablet

J+5371Les Présentations
Beste XP-Pen Artist 22E Pro digitaal tekenen tablet Met 22-inch Display Voor Professionals 2019
Vergelijkende Test / Review : Beste XP-Pen Artist 12 Tekentablet Met scherm kopen Voor Beginners en Professionals 2019

Mes rendez-vous
Review goedkoop XP-Pen Artist 15.6 Pro Monitor tekentablet met scherm voor photoshop

Les achats
Goedkope alternatieven voor Wacom tekentablet ?XP-Pen brengt drie tekentablets Kerst versie 2018


Goedkope alternatieven voor Wacom tekentablet ?XP-Pen brengt drie tekentablets Kerst versie 2018
De feestdagen komen er weer aan, dus het is tijd om je kerstcadeaus in te slaan. Er is zoveel aanbod, dus is het altijd een uitdaging om het juiste cadeau te vinden.

Voor de kunstzinnigen onder ons: met tekentablet zet je al je schetsen en andere kunstwerken in een handomdraai op je computer.

Niet zozeer om er de hele dag met te Photoshoppen, maar om ‘m als muis te gebruiken. Een tekentablet als muis is net wat beter voor je pols dan een standaard muis.
Wat is een grafisch tablet?

Een grafisch tablet (ook bekend als een pentablet, tekentablet of digitizer) is een hardware invoerapparaat dat voornamelijk wordt gebruikt door digitale kunstenaars, maar veel hobbyisten gebruiken het ook.

Een grafisch tablet beschikt over een hard plastic, aanraakgevoelig tekenoppervlak dat de bewegingen van een stylus of muis overbrengt naar een monitor. De positie van de stylus of muis correleert direct met de positie van de cursor op de monitor.

Het kan even duren om te wennen aan het tekenen op zo’n tabletoppervlak, maar als je eenmaal over die leercurve heen bent, dan is het net zo natuurlijk te gebruiken als een pen of potlood op papier.

Tijdens je zoektocht naar de beste tekentablet ben je ongetwijfeld Wacom tegenkomen. Wacom is de marktleider in tekentablets . Maar er zijn ook andere producenten op de markt. Zo ook XP-Pen .XP-Pen Designed in California. Assembled in China. De XP-Pen tekentablets is geschikt voor iedereen die wilt experimenten met drawing tablets voor een lage prijs. XP-Pen officiële website - (cliquez ici pour suivre le lien) .

Mocht je een kleiner budget hebben en toch een grafisch tablet willen aanschaffen dan heeft XP-Pen de Star G640S Kerst versie die wellicht interessant is. Ook XP-Pen heeft een DECO 02 / Artist 12 ( met scherm ) Kerst versie uitgebracht waarin tekentablets met aardige features en specificaties tegen een lage prijs aangeboden worden.Heb jij echt een grafisch tablet nodig?

Niemand heeft een grafisch tablet nodig. Maar als jij echter veel digitaal illustratiewerk of retouchering van foto’s doet, dan kan een grafisch tablet jouw werk een stuk eenvoudiger en veel leuker maken. Een stylus biedt namelijk een natuurlijkere manier van tekenen, schilderen of retoucheren dan een muis ooit zou kunnen aanbieden.

Het gebruik van een muis is vaak traag en onhandig en geeft je nou eenmaal niet die soepele, drukgevoelige invoer die een echte digitale kunstenaar voor het schetsen of tekenen nodig heeft.

Dus wanneer de details er toedoen, jij jezelf aan ieder getekend kunstwerk toegewijd voelt, dan bemoedigt een tekentablet jouw creativiteit absoluut optimaal aan, want jij kan nu alles perfect elektronisch tekenen!
Hoe kies ik de beste tekentablet?

Wat zijn de punten waarop je de beste tekentablet moet beoordelen en of het past bij je wensen en doeleinden? Wat het best bij jou past wordt onder andere bepaald door:

Prijs: welk budget heb jij over voor een tekentablet? De prijzen van tekentabletten verschillen enorm. Je kunt dus altijd een tablet vinden die binnen jouw budget past.
Formaat: welk formaat van het product past het best bij jou? Tekentablets kun je indelen in drie formaten: small, medium en large.

Multi-touch: met touchscreens die multi-touch ondersteunt kun je afbeeldingen makkelijker aanpassen. Dit kan door middel van knijpen, vegen of draaien, in te zoomen op tekst of te bladeren door een foto-album.
Instelbare knoppen: vaak is het mogelijk om bepaalde custom-knoppen functies toe te wijzigen. Veelgebruikte functies zijn zo makkelijker te bereiken en maken je werk nog prettiger.

Bewegingsresolutie (LPI): bewegingsresultie, ook wel “lines per inch” (LPI) geeft de dichtheid van lijnen aan. Hoe hoger de bewegingsresolutie, hoe meer details en scherpte je gebruikt.

Drukniveaus: dit is de drukgevoeligheid van een tablet. Hoe meer drukniveaus, hoe nauwkeuriger de druk die de penpunt uitoefent. Het geeft dus aan hoe nauwkeurig je kan tekenen op een tablet. Hoe meer drukniveaus, des te gevoeliger het tablet. Voor professionals is het dus belangrijk om een tablet te kopen met een hoog drukniveau, omdat ze precisie nodig hebben.

Andere belangrijke factoren

Merk: voor sommige mensen is het merk belangrijk, omdat ze er al een goede of juist een slechte ervaring mee hebben.

Kleur: tekentablets vind je in allerlei vormen, maar ook kleuren. Een tekentablet is wel iets wat helemaal bij jou moet passen en aan je wensen moet voldoen. Vandaar dat de kleur van een tablet ook invloed kan hebben op je keuze.

Garantie: garantie is verbonden aan een garantietermijn. Bij aankoop van een goed product heb je altijd recht op garantie. Voor tekentablets verschilt de garantietermijn per merk.

Geschikt voor: voor bepaalde functies moet je controleren of de besturingssysteem van je telefoon geschikt is voor de tablet. Controleer dit dus voor de aankoop.

Ingebouwd beeld: met een ingebouwd beeld teken je op het beeld. Je hoeft de tekentablet dus niet eerst aan te sluiten op de computer.

Bijgeleverde software: bij sommige tekentablets wordt een standaard creatieve software meegeleverd.
Gewicht: het gewicht van het product in kilogram. Dit kan van belang zijn voor mensen die de tablet vaak meenemen.
XP-Pen DECO 02 - Grote grafische Tekentablet - USB-C - Zwart oor Windows & MACLaat je creativiteit de vrije loop met de nieuwe XP-Pen DECO 02 . Deze tekentablet in combinatie met de downloadbare software is uiterst geschikt voor tekenen en schetsen.

Creëer fantastische dingen. XP-Pen DECO 02 is een prachtig ontworpen, gemakkelijk te gebruiken tekentablet.
Teken, schets, schilder en bewerk met een natuurlijke touch en beweging. De drukgevoelige pen, de soepel reagerende tablet, de aanpasbare Expresskeys brengen een geheel nieuw arsenaal digitale hulpmiddelen binnen handbereik.

De DECO 02 van XP-Pen worden geleverd met een handige kleine aanrakingsring. Dit aanraakgevoelige stukje bepaalt automatisch schuiven / zoomen, lagen, penseelgrootte en canvasrotatie. U kunt het ook programmeren om andere functies uit te voeren door eenvoudig het menu met tableteigenschappen te bezoeken en nieuwe functies toe te wijzen. Eenmaal toegewezen, brengt één klik op de middelste knop het menu op uw monitor naar voren en kan je een keuze maken.

De DECO 02 Tekentablet heeft een actief gebied van 10"x5.63". Met een grotere tekentablet teken je nog natuurlijker. Dankzij het groter werkoppervlak werk je accurater op je computerscherm en dit zonder veel inzoomen. Hierdoor verlies je het overzicht niet en teken je toch uiterst gedetailleerd.

Snelstart : De installatie is simpel. Sluit de usb-connector aan op je Mac of pc, installeer het stuurprogramma, registreer je en download de creatieve software. Nu ben je klaar om te beginnen met creëren.

De pen P06 : 8192 pendrukniveau's: Hierdoor is het mogelijk om zeer nauwkeurig te werken en vloeiende lijnen te tekenen.
Batterijloze pen: neem afscheid van de laadkabel, je kunt probleemloos met de pen werken, zonder deze op te laden. Je plaatst de pen in de houder als je deze niet gebruikt. In deze houder zitten nog een aantal losse stiftjes die weer hun eigen karakteristiek schijnen te hebben. Ik heb hier zelf niet echt mee geëxperimenteerd. Door de pen om te draaien kun je de achterzijde ook gebruiken als gum. En in combinatie met de tablet kun je door harder of zachter te drukken ook de vloeimodus sterker of zachter maken als je bijvoorbeeld aan het doordrukken of tegenhouden bent. Photoshop ondersteunt dit perfect.

Kenmerken:

- Werkbaar oppervlak: 10.0 x 5.63 in
- Drukgevoelige, draadloos en batterijloze Pen, met 8192 pendrukniveaus
- 6 Toepassingsspecifieke en aanpasbare Express-keys , 1 aanrakingsring
- Geschikt voor zowel wel links- als rechtshandigen
Verkoop door Officiële Online Winkel $94.99 : (cliquez ici pour suivre le lien)


Review Voor XP-Pen deco 02:

De XP-Pen DECO 02 is een uitstekende tablet voor fotografen die werken in Lightroom of Photoshop. Superfijne tekentablet. Reageert goed, makkelijk te installeren, werkt heel natuurlijk, precies goed!

Het handige van de medium is dat je 6 knoppen kunt instellen . De tablet is misschien wat groot, echter kun je het tekengebied instellen qua dekking op de tablet. Ik gebruik daarnaast een screenprotector, omdat de pen het oppervlak een beetje krast.

Wat dat betreft een topaankoop!Even een paar dagen de muis aan de kant leggen en alleen met de tablet werken, daarna werkt het inderdaad aanzienlijk sneller dan met een muis. Prima tablet en een handig formaat.

OSU Tekentablet XP-Pen Star G640S inclusief tekenpenDeze compacte, premium tekentablet met een actief werkgebied van 6" x 4" , kan worden gebruikt voor het bewerken en tekenen op Photoshop en andere editing software. Deze tekentablet met digitale pen maakt het mogelijk om te schrijven en tekenen op een natuurlijke en comfortabele zoals je zou doen op echt papier. De knoppen kunnen opnieuw worden geprogrammeerd voor specifieke functies, zoals het rechts of links-klikken, net als een draadloze muis en u kunt documenten en webpagina's te bladeren door een simpele druk op de middelste knop van de digitale pen. Het kan de muis vervangen en is geschikt voor zowel links als rechtshandig gebruik .Breed inzetbaar en populair bij ontwerpers, kunstenaars, leraren, studenten en iedereen die zijn tekenkunsten wil digitaliseren.

Kenmerken:

1) Compatibel met alle belangrijke grafische software: Corel Painter, CorelDraw, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Fireworks, Macromedia Flash, Comic Studio, SAI, Infinite Stratos, 3D MAX, Autodesk MAYA, Pixologic ZBrush etc.
2) Functie als de cursor en de raad van bestuur als het scherm, wanneer u de pen om de hoek van het bord te bewegen, de cursor op het scherm beweegt naar de hoek van het scherm, etc.
3) Pen scrolling - U kunt door documenten en webpagina's bladeren door op de middelste knop van de digitale pen over het werkgebied van de tablet te drukken. (Deze functie werkt alleen bij Windows, geen ondersteuning voor Mac )
4) Hoge kwaliteit - 8192 niveaus pendrukgevoeligheid ; Resolutie: 5080 LPI
5) Drie instelbare express toetsen - bijvoorbeeld pagina sluiten, pagina opslaan etc.
6) USB-interface, Plug & Play- geen externe installatie van drivers vereist.
7) Draadloze digitale pen zonder vervelende bedrading.
8) Compact en licht van gewicht, gemakkelijk mee te nemen.
9) Compatibel met Win 10/Windows 8/Windows 7, Mac OS 10.10 en hoger
10) Geleverd inclusief anti-foul twee-vingerige handschoen. Speciaal ontworpen voor ontworpers die deze tablet gebruiken voor hun creatie werk. Gemaakt van hoge elastische lycra vezels en voorzien van grote luchtdoorlatendheid en een sterke trek weerstand zorgt dit voor een comfortabeler gevoel tijdens het tekenen. Dit zal de efficiëntie van het werk verbeteren en tekenfouten verminderen.

Specificaties:

Technologie: Elektromagnetische Digitizer
Actief werkgebied: 6 x 3.75 "
Resolutie: 5080 LPI (Line Per Inch)
Verslag Rate: 266RPS
Pendrukgevoeligheid: 8192 Levels
Express toetsen: 6
OS hoger Ondersteunde: Win 10/ 8/7 , Mac OS 10.8.0 en hoger
Interface Ondersteuning: USB
USB-kabel Lengte: 1.5M

Verkoop door Officiële Online Winkel $54.99 : (cliquez ici pour suivre le lien)


Review Voor XP-Pen Star G640S:

Deze XP-Pen Star G640S is mijn eerste tekentablet en bevalt me goed. Hoewel het kleiner was dan ik dacht tekent het toch zeer aangenaam. Doordat die zo klein is, is die ook zeer licht en makkelijk mee te nemen in je tas. Geen merkbare vertraging, het is wel even wennen. Je zou deze tekentablet als muis kunnen gebruiken.

Leuk om de eerste stap naar digitaal tekenen te zetten. Ik dacht dat het moeilijk zou zijn om het eenmaal gewend te geraken dat je steeds op het computerscherm moet kijken, maar het ging onmiddellijk al vlot. Ik had eerst wel problemen met het downloaden van de software maar na veel proberen lukte het uiteindelijk. Om de tablet correct te installeren heb je wel een Internet-verbinding nodig.

Makkelijk om een schetsje mee te maken. Ermee overweg leren gaan brengt wel een lichte leercurve met zich mee, maar het is niet het moeilijkste apparaat ooit om te bedienen. Het is wel belangrijk dat je ook goed naar de instellingen van het tablet kijkt, zodat je het zo goed mogelijk afstemt op je techniek.

Voor de rest een leuk product, de grootte is goed, zeker een aanrader.

Tekentablet Ingebouwde beeldscherm XP-Pen Artist 12 11.6 inchHet 1920 x 1080 HD-ledscherm met zijn hoge resolutie heeft een kijkhoek van 178°, geeft 16,7 miljoen kleuren weer en zorgt ervoor dat jouw werk er prima uitziet, ongeacht de werkpositie die je verkiest. Je hebt de keuze om de afneembare voet in drie verschillende werkhoeken te plaatsen daarnaast kun je de Cintiq 13HD plat op jouw bureau leggen of op schoot nemen als een schetsboek.

Met de XP-Pen Artist 12 teken je direct op het scherm . 11.6 inch HD tekenscherm met 6 Express keys en aan beide kant een Touch Bar. De Touch Bar kan onder andere gebruikt worden om gemakkelijk in en uit te zoomen. De handzame 3-in-1-kabel voor je Mac of pc zorgt ervoor dat het aansluiten op een Mac of pc een fluitje van een cent is.Kunstwerken worden weergegeven in hoge resolutie tot 4K en kleurenweergave tot wel 72% NTSC wide color gamut .

Met 8192 drukniveaus en een bewegingsresolutie van 5080 LPI werk je zeer nauwkeurig aan je ontwerpen. Het heeft hetzelfde fijne gevoel als tekenen met pen op papier. Door de UHD resolutie kun je de kleinste details van je creatie bekijken. Met deze tablet kun je makkelijk dingen aanpassen en bewerken. De meegeleverde Pen P06 is gevoelig .De Cintiq Pro 16 kost $254.99 .

Pluspunten

Werk nauwkeurig met 8192 drukniveaus.

Werk tot in de kleinste details en scherpte met een bewegingsresolutie van 5080 LPI.

Verkoop door Officiële Online Winkel $254.99 : (cliquez ici pour suivre le lien)


Review Voor Xp-pen Artist 12 met scherm

Ik heb de XP-Pen Artist 12 nu ongeveer een maand in mijn bezit. Ik vond het zelf erg lastig om overweg te kunnen met een tablet zonder ongebouwd scherm. Ik had er erg moeite mee om te tekenen op mijn Wacom Bamboo tablet en tegelijkertijd naar het scherm te moeten kijken om te zien wat ik nou eigenlijk aan het doen ben.

De XP-Pen Artist 12 is de goedkoopste in de Artist lijn en was voor mij een hele verademing! Voor mensen zoals ik is dit een geweldige upgrade en heeft mij mijlenver geholpen met het vormen van mijn digitale kunst.

Over de tablet zelf: werkt erg fijn en is accuraat. Ik gebruik de tablet op een desktop met Windows 10 en doet het prima. Als digital art of een soortgelijke activiteit echt je ding is en je wil upgraden, raadt ik je deze zeker aan!

Conclusie

Als je digitaal illustratiewerk of retouchering van foto’s doet, kan een grafische tablet je werk een stuk eenvoudiger en veel leuker maken. Een stylus biedt een natuurlijkere manier om te tekenen, te schilderen en te retoucheren dan een muis ooit zou kunnen bieden. Het gebruik van een muis werkt toch vaak traag en onhandig en is simpelweg niet ideaal. Ben je een grafisch ontwerper, of houd je van tekenen als hobby, dan is een grafische tablet iets wat je wilt hebben!
Message déposé le 07.12.2018 à 05:27 - Commentaires (1)


 Livre d'Or

 ContactTous les messages
Beste XP-Pen Artist 22E Pro digitaal tekenen tablet Met 22-inch Display Voor Professionals 2019
Review goedkoop XP-Pen Artist 15.6 Pro Monitor tekentablet met scherm voor photoshop
Vergelijkende Test / Review : Beste XP-Pen Artist 12 Tekentablet Met scherm kopen Voor Beginners en Professionals 2019
Goedkope alternatieven voor Wacom tekentablet ?XP-Pen brengt drie tekentablets Kerst versie 2018


Créez votre blog sur Blog-grossesse.com