Le Blog de Teken et Tablet

J+5648Les Présentations
Beste XP-Pen Artist 22E Pro digitaal tekenen tablet Met 22-inch Display Voor Professionals 2019
Vergelijkende Test / Review : Beste XP-Pen Artist 12 Tekentablet Met scherm kopen Voor Beginners en Professionals 2019

Mes rendez-vous
Review goedkoop XP-Pen Artist 15.6 Pro Monitor tekentablet met scherm voor photoshop

Les achats
Goedkope alternatieven voor Wacom tekentablet ?XP-Pen brengt drie tekentablets Kerst versie 2018


Beste XP-Pen Artist 22E Pro digitaal tekenen tablet Met 22-inch Display Voor Professionals 2019
Heb mijn Wacom cintiq 13HD 13.3" al weer jaren, het is een hoop geld maar ze gaan ook erg lang mee (mist je uitkijkt voor krassen) . 13 inch net te klein is , je tekent toch amper met je hele werk in beeld, de meeste tijd ben je bezig met details en ben je dus flink ingezoomed op je werkstuk. Er zijn ondertussen concurrenten die wel de moeite waard zijn, zeker voor het prijsverschil.

Als je dit te duur vind zou ik voor een intuos of ander tablet zonder scherm gaan ipv een ander merk dan wacom. Ik las laatst over een nieuw chinees merk - XP-Pen. Het lijkt me sterk dat XP-Pen Artist 22E Pro is al professioneel tekengereedschap.

Van sommige producten kun je bijna alleen maar dromen. De XP-Pen Artist 22E Pro is zo'n product. Dit tekentablet is meteen ook je 21,5 inch beeldscherm waardoor je heel precies op je beeld kunt tekenen en bewerken met je favoriete software.

Met het drukgevoelige pennetje kun je heel precies werken. De knoppen op het tablet zorgen ervoor dat een toetsenbord overbodig is en met het standaard kun je hem zowel liggend als staand gebruiken. De XP-Pen Artist 22E Pro prima samen met zowel Mac als PC en heeft een full HD beeld waardoor alles haarscherp is.

XP-Pen Artist 22E Pro InformatieDe 21,5-inch Artist 22E Pro heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels e. Het scherm zou volgens de fabrikant 1,67 miljard kleuren moeten kunnen weergeven en zou daarmee 78~82 procent van het Adobe kleurbereik kunnen tonen. Het IPS scherm kan worden gekalibreerd en zou volgens XP-Pen over een reactietijd beschikken van ongeveer 14 ms.

Het apparaat heeft rondom het scherm zestien knoppen, die per gebruikte toepassing zijn in te stellen. De Grip Pen P02S heeft 8192 drukniveaus en is voorzien van twee zijschakelaars. De greepzone van de pen is gemaakt van latexvrij siliconenrubber. Ook de Artist 22E Pro kan door de ergonomische voet in verschillende posities worden geplaatst.

Tekenen op de computer gaat een stuk eenvoudiger met een tekentablet. De schermen zijn bedoeld voor illustratoren, ontwerpers en kunstenaars en bieden de mogelijkheid om direct op het scherm te tekenen.

Product Specificaties

Tekentablet opties: Ingebouwde beeldscherm
Model Serie : XP-Pen Artist
Diagonaal: 54.5 cm (21.5 inch)
Formaat: 567 x 326 x 30 mm
Resolutie: 1920 x 1080 pixels
kleuren accuraatheid: 78%~82% van Abobe RGB
Kijkhoek: 178°
Kleurdiepte: 16,7 miljoen kleuren
Beeldverhouding: 16:9
Contrastverhouding: 1000:1
Helderheid: 250 cd/m2
Reactietijd: 14 ms
Pendrukniveaus: 8192
Batterij pen: Ja
Draadloze pen: Ja
Interfaces: DisplayPort , HDMI , USB ,VGA
Stroomverzorging: Netvoeding, meegeleverd
Zendmethode: Kabelgebonden
Fabrieksgarantie :18 maanden
Ondersteunde besturingssystemen: Windows 10, 8, 7 & Mac OS X 10.10 of later
Bekijk het product op Officiële website: (cliquez ici pour suivre le lien)

UnboxingAls je de XP-Pen Artist 22E Pro bestelt/ophaalt krijg je een behoorlijke doos in handen. De doos verklapt meteen dat je een behoorlijk bureau nodig hebt om de Artist 22E Pro uit te pakken, te plaatsen en te gebruiken.

Na openen blijkt het voornamelijk om veel beschermmateriaal te gaan, desalniettemin is een ruime werkplek aan te bevelen. In de verpakking bevindt zich de standaard voor het scherm/tablet, het scherm/tablet zelf en een behoorlijk aantal verbindingskabels en de nodige installatie-en beschrijvingsmaterialen.In gebruik nemen
Het in elkaar zetten is een simpel klusje, ook het aansluiten op zich is redelijk voor de hand liggend. De Artist 22E Pro een geïntegreerd scherm, maar geen ingebouwde computer. Ze moeten verbonden zijn met een desktop of laptop om te functioneren.

De driver is te vinden op xp-pen.com. Het in gebruik nemen softwarematig is niet zo voor de hand liggend als dat de instructie doet voorkomen. Om uit te vinden hoe ik via de systeemvoorkeuren mijn HP Laptop en Artist 22E Pro goed op elkaar af kan stemmen heb ik de instructievideo van XP-Pen op YouTube goed moeten bestuderen (hier wordt niet naar verwezen in de instructie). Maar als je eenmaal de voorkeuren in basis hebt afgesteld werkt het besturen zeer soepel en werken de instellingen lekker met je mee.

Als je een regulier XPPEN-tablet gewend bent dan loopt het redelijk soepel en word je enthousiast van de extra’s die de XP-Pen Artist 22E Pro qua besturing en software met zich mee brengt.

Design van de XP-Pen Artist 22E Pro Display tekentabletHet eerste wat opviel toen de XP-Pen Artist 22E Pro uit de doos kwam, was het formaat. Alleen het scherm is al 21,5 inch, maar om het scherm heen zit nog een rand van een paar centimeter breed met daaromheen nog de omlijsting van het scherm.

Deze omlijsting bevat aan beide kanten een reeks van acht knoppen. In de instellingen van de Artist 22E Pro vind je terug waar deze knoppen voor dienen en kan je de functies eventueel naar eigen smaak instellen.

De afneembare voet kan in verschillende werkhoeken geplaatst worden. Je kunt de Artist 22E Pro dus precies in een positie zetten die jij fijn vindt om te tekenen. Erg prettig!

De tekentablet in gebruik


De XP-Pen Artist 22E Pro heeft een full hd-scherm. Dit maakt het kijken prettig. Ondanks dat je heel dicht met je neus op het scherm zit, valt het beeld vrij rustig op de ogen. De kleuren zijn goed gebalanceerd en niet te hard, waardoor je er ook langere tijd naar kunt kijken zonder last van je ogen te krijgen. Dankzij het prachtig kleurcontrast, ervaar je je beelden nog realistischer. Zijn omvang van 22 inch is zeker niet te klein en blijft compact.

Als je een echte illustrator bent is de Artist 22E Pro volgens mij een erg fijn apparaat. De oog-handcoördinatie die je met een tekentablet hebt wordt met de Artist 22E Pro veel meer gestimuleerd. Alleen nu teken je niet meer blind, maar zie je direct wat je penstreek doet. Het mooie is dat (net als bij de reguliere tablets) de pendruk ook erg natuurgetrouw is in te stellen. Met als gevolg dat je een zeer één op één resultaat krijgt op basis van wat je doet.

Het helpt dat het scherm van de Artist 22E Pro erg zacht is. Het voelt niet als hard plastic aan, maar als een zachte ondergrond waar je hand geen weerstand aan ondervindt bij gebruik. Het grote scherm is van glas is gemaakt, werken met viltpunten is dus geen enkel probleem. Daarmee beschik je over een nog beter pen- en papiergevoel. Het scherm wordt ook niet warm en is ook niet vetgevoelig. Allemaal aspecten die de Artist 22E Pro qua gebruik erg aantrekkelijk maken.

Tekenen met een pennetjeJe krijgt ook een stylus bij de XP-Pen Artist 22E Pro geleverd. Deze pen zorgt ervoor dat de teken-ervaring naar een hoger niveau wordt getild. De XP-Pen heeft namelijk direct door wanneer je met de pen .

Daarnaast is deze pen druk gevoelig. Hij reageert bij elke beweging dus anders. Dankzij de pen met 8192 drukniveaus werk je professioneel en nauwkeurig. Hoe harder je drukt, hoe groter je penseel is. Ook bevat hij twee knoppen, die de linker en rechter muisknop voorstellen. Met deze pen kan je erg precies werken. Iets uitsnijden wordt een stuk minder tijdrovend dan met de muis. De instellingen van de Artist 22E Pro zorgen er daarnaast voor dat je de pen eenvoudig kan uitlijnen.

Er is een lading van de pen USB-kabel, omdat het bevat een interne batterij op te laden van tijd tot tijd. Het kan worden gebruikt tijdens het opladen van de accu.

Sluit hem gewoon aan en laad hem op, je kunt hem voor een lange tijd gebruiken door hem een ​​uur lang op te laden.

de pen is heel fijn en ook zitten er 8 extra pen nibs bij in de houder van de pen!Veel functies

Naast het tekengebied wat uiteindelijk het beeldscherm vervangt voorziet de XP-Pen Artist 22E Pro namelijk in een aantal knoppen aan de voor van de tablet. Als je deze allemaal instelt per programma hoef je bijna geen toetsencombinatie meer te gebruiken. Je kunt je pen gebruiken waar deze voor is: ontwerpen, creatie en illustreren. Per programma (en dus ook besturingssysteem) zijn de toetsen in te stellen voor veelgebruikte functies. Dit kost wel wat tijd en je moet heel goed weten welke je vaak gebruikt per programma.

Het kan aan de andere kant ook wat verwarrend zijn want één en dezelfde knop kan in verschillende software een andere functie hebben. De functionaliteit op zich is erg handig en intuïtief als je er aan gewend bent.

Teken ErvaringDeze dingen bestaan al langer. Ik zit hier achter mijn XP-Pen Artist 22E Pro die ik al een jaartje of wat heb, en ik teken nog steeds wel af en toe op papier. Maar als je graag digitaal inkleurt, is een Artist 22E Pro een uitkomst.

Deze tablet voert Windows 10 uit en elke toepassing die Windows 10 ondersteunt.Je zou dan kunnen denken aan Photoshop, Corel Painter, zBrush, noem het maar op! Zo draait het energie-vretende applicaties zoals Photoshop, zBrush en After Effects met gemak.

Ik ben overgestapt van een Cintiq 13HD naar Artist 22E Pro . Het scherm is veel beter: nauwelijks spiegelingen en hoge resolutie. Je kunt het scherm kantelen in verschillende standen en dat kan vrij nauwkeurig. De kleuren en contrasten zijn in te stellen zoals op een normaal beeldscherm. De oppervlakte van het scherm is ongeveer A3, dus groot genoeg om ontspannen te schetsen vanuit de schouder.

Heb persoonlijk goede ervaring met tekenen op tablet Artist 22E Pro .

Hij is groot genoeg en tekent fijn, Inzoomen gaat heel snel en prettig met de knoppen aan de voorzijde. Alles is naar je eigen wensen in te stellen, ook de knoppen op de pen.. .

Het bewerken van foto's gaat met deze tekentablet zo makkelijk en snel. Ik kan secuur werken en heb genoeg bewegingsruimte om mijn werk zo goed mogelijk te doen. Precies wat ik wilde! Digitaal tekenen alsof je op papier werkt, geweldig.Conclusie

De XP-Pen Artist 22E Pro tekentablet biedt creatieve professionals een compleet instrument om hoogwaardige digitale beelden, kunst, 3D-output en video′s te creëren. Werk direct op het beeldscherm met een een natuurlijke, creatieve ervaring op een standaard 21.5" display . Het is makkelijk in gebruik, doordat je het scherm kunt zetten zoals je wilt is het ergonomisch heel comfortabel.

Op zich, als je een illustrator bent die veel digitaal werkt en werk helemaal digitaliseert kan ik me voorstellen dat je een standaard digitale tekentablet zou vervangen voor de Artist 22E Pro . Als je (zoals ik) grafische vormgeving/dtp doet vraag ik me af of het je werk makkelijker maakt. Als je niet veel hoeft te wisselen van software of functionaliteit is het een ideaal apparaat .

Een professional die het budget over heeft, doet zichzelf echt een plezier met dit stuk gereedschap. Ik leg de nadruk op gereedschap, want dit product doet natuurlijk geen werk automatisch voor jouw, het is simpelweg een digitaal canvas. Als je de Artist 22E Pro wilt kopen om gewoon te proberen, kan je beter een XP-Pen Deco serie kopen!

De XP-Pen Artist 22E Pro kun je, als je dan toch geld over hebt, kopen bij onder andere:

(cliquez ici pour suivre le lien)
Message déposé le 13.05.2019 à 11:02 - Commentaires (0)


Review goedkoop XP-Pen Artist 15.6 Pro Monitor tekentablet met scherm voor photoshop
Wat is een tekentablet en hoe werkt het?

Een tekentablet (ook bekend als een grafische tablet of digitizer) is een hardware-invoerapparaat dat voornamelijk wordt gebruikt door digitale artiesten of designers, maar ook veel niet-artiesten gebruiken het. Grafische tablets hebben een hard plastic, aanraakgevoelig tekenoppervlak dat de bewegingen van een stylus of muis overbrengt naar een monitor.

De positie van de stylus of muis correleert direct met de positie van de cursor op de monitor. Het duurt even om te wennen aan het tekenen op het tabletoppervlak, maar als je eenmaal over de leercurve heen bent, is het net zo natuurlijk als een pen of potlood op papier gebruiken.

Als je professioneel wilt ontwerpen op een vaste werkplek zoals: tekenen, foto's bewerken of 3D modellen maken, raden ik aan om eens te kijken naar een Wacom Cintiq / XP-Pen Artist . Het grote verschil met de andere productlijnen is dat er een scherm in de tablet verwerkt is, zodat je er rechtstreeks op kan tekenen.Wat kun je met een tekentablet?

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar ik zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Je kunt tekenen,
je kunt retoucheren of afbeeldingen herstellen,
je kunt digitale schilderijen met een grotere nauwkeurigheid maken dan met een muis,
je kunt veel sneller ontwerpen maken,
je kunt de pen als een muis gebruiken en zo sneller werken.

Tekentabletten kopen: Waar moet je op letten?

Mogelijkheden

De meeste tekentabletten zijn drukgevoelig. Dit betekent dat, in een beeldbewerkingsprogramma, harder drukken met de pen leidt tot een dikkere lijn. Hiermee wordt het echte tekenen zo goed mogelijk benaderd. Een eigenschap die vooral in grafische beroepen onmisbaar is.

Daarnaast hebben een groot aantal tekentableau’s een absolute positionering, wat wil zeggen dat wanneer je op je tekentablet je pen rechtsboven zet, deze ook rechtsboven op dezelfde plek op je tekening/scherm komt.

Grootte

Gebruik je een groot beeldscherm bij beeldbewerking, dan is een groot tekentablet aan te raden. Met een kleiner scherm is een normale grootte geschikt. In het algemeen zijn grotere tekentabletten duurder dan kleine.

XP-Pen Artist 15.6 Pro tekentablet met ingebouwd 15.6" IPS scherm Review

Tekenen op de computer gaat een stuk eenvoudiger met een tekentablet. Voorheen gebruikte ik nog mijn oude Wacom Bamboo tekentablet om te finelinen, kleuren en detailen van mijn tekeningen. Ik merkte op geen mooie lijnen te kunnen tekenen met mijn oude tablet, omdat er veel traagheid aanwezig was, en je kon niet op alternatieve manieren tekenen. Dit allemaal wordt WEL ondersteund met de beeldscherm tekentablet XP-Pen Artist 15.6 Pro . Ik merkte direct al een verschil in kwaliteit en productiviteit toen ik ermee begon. De tablet is net groot genoeg dat het genoeg inzicht geeft op wat je tekent.

Van Nederland ontving ik de XP-Pen Artist 15.6 Pro . Dit tekentablet is begin dit jaar vernieuwd en volgt de Artist 15.6 op. Ik heb de XP-Pen Artist 15.6 Pro de afgelopen maanden langdurig kunnen testen tijdens dagelijks gebruik .

Ik ben zeer tevreden over de XP-Pen Artist 15.6 Pro . Voor mij heeft het product het perfecte formaat en het beeld ziet er prachtig uit. De XP-Pen Artist is een grote stap vooruit vergeleken de Wacom Bamboo die ik hiervoor had . Kon ik niet helemaal wennen aan het tekenen op het tablet, en dan met mijn ogen op mijn laptop scherm. Met de Artist 15.6 Pro is dit probleem verleden tijd en kan ik gewoon veel preciezer werken! Het werkt efficiënter, en ik ga met veel plezier aan de slag.

De XP-Pen Artist 15.6 was al een aantal jaar oud en in dat opzicht was het dus ook al aardig tijd voor een opvolger . Met de XP-Pen Artist 15.6 Pro teken je direct op het scherm en zet je gemakkelijk neer dankzij de ingebouwde stand. Het 16 inch scherm biedt voldoende werkruimte. Je verbindt de tekentablet door middel van een usb C aansluiting met een computer.

Met 8192 drukniveaus en een bewegingsresolutie van 5080 LPI werk je zeer nauwkeurig aan je ontwerpen. Het heeft hetzelfde fijne gevoel als tekenen met pen op papier. Door de 1920x1080 FHD resolutie kun je de kleinste details van je creatie bekijken. Met deze tablet kun je makkelijk dingen aanpassen en bewerken. De meegeleverde Pen P05R is gevoelig en herkent hoe schuin je de pen houdt. Dit heeft effect op de verschillende effecten zoals de brushes in photoshop. De Artist 15.6 Pro kost $ 439 voor Global officiële winkel : (cliquez ici pour suivre le lien)Als je de Artist 15.6 Pro bestelt/ophaalt krijg je een behoorlijke doos in handen. De doos verklapt meteen dat je een behoorlijk bureau nodig hebt om de Artist 15.6 Pro uit te pakken, te plaatsen en te gebruiken. Na openen blijkt het voornamelijk om veel beschermmateriaal te gaan, desalniettemin is een ruime werkplek aan te bevelen. In de verpakking bevindt zich de standaard voor het scherm/tablet, het scherm/tablet zelf en een behoorlijk aantal verbindingskabels en de nodige installatie-en beschrijvingsmaterialen.Een Artist 15.6 Pro op zich is vrij fantastisch. Je kan rechtstreeks op je scherm werken, met de nauwkeurigheid en de Ctrl-Z van digitaal tekenen en het vloeiende van traditioneel tekenen.

Ik moet echter zeggen dat het nog steeds erg aan voelt als digitaal tekenen, ook al is het nog zo vloeiend. Misschien heeft het te maken met het gladde scherm, of met de manier waarop de meeste tekenprogramma's werken, dat weet ik niet. Op zich is dat niet zo'n probleem - het werkt zeer aangenaam.

Specificaties

Formaat: 443 x 280 x 12,6 mm

Schermformaat: 15,6 inch ( 344.16 x 193.59 mm )

Beeldverhouding: 16:9

Resolutie: 1920x1080 (Full HD)

Kleurondersteuning: 16.7M

Color Gamut (NTSC 1976): 88%

sRGB dekking: 120%

Kijkhoek (H / V, graden): 178/178

Helderheid : 250cd/m2

Reactietijd: 14 ms

Drukgevoelig : 8192 niveaus

Kantelherkenning : 60 niveaus

Aansluitingen: usb, DVI en D-Sub (VGA)

Aansluiting: USB / HDMI

Fabrieksgarantie : 18 maanden

Touchscreen : niet

Uiterlijk

Artist 15.6 Pro Global Officiële Site : (cliquez ici pour suivre le lien)Het tekentablet is zo'n 44.3 centimeter lang, 28 centimeter breed en ongeveer één centimeter dik. De dikte loopt aan de randen af, zodat je arm er soepel overheen kan glijden. Uiteraard heeft de Artist 15.6 Pro acht instelbare Express Keys en de bekende Red Dial voor een verhoogd gebruiksgemak.

Met zijn 15,6-inch display en zijn gewicht van slechts 1,2 kilo is de Artist 15.6 Pro een zeer compacte pentablet voor onderweg. Ideaal voor beeldbewerking op locatie. De XP-Pen Artist 15.6 Pro kan worden aangesloten op een Mac of PC en heeft een verstelbare standaard voor gebruik op een bureau. Maar je kunt hem ook als een schetsboek op schoot leggen.Het beeldscherm heeft een resolutie van 1920x1080 pixels en een inkijkhoek van 178°. Het display toont 16,7 miljoen kleuren, met 88% NTSC Color Gamut dekking , waardoor het geschikt is voor kunstenaars, grafisch ontwerpers en fotografen. biedt het scherm een mooie en natuurgetrouwe kleurweergave. Het scherm is ook nog eens anti-reflecterend waardoor je nauwelijks last hebt van hinderlijke reflecties in het beeldscherm. Het display-oppervlak heeft bovendien praktisch geen parallax-effect. Met deze Artist 15.6 Pro kun je dus extreem precies werken!

De XP-Pen Artist 15.6 Pro heeft een full hd-scherm. Dit maakt het kijken prettig. Ondanks dat je heel dicht met je neus op het scherm zit, valt het beeld vrij rustig op de ogen. De kleuren zijn goed gebalanceerd en niet te hard, waardoor je er ook langere tijd naar kunt kijken zonder last van je ogen te krijgen.

P05R PenDe P05R pen beschikt over 8192 drukgevoeligheid niveaus en kantelherkenning. Bovendien is het ontwerp nog comfortabeler en ergonomischer. Schets, teken, schilder en creëer met de meest precieze en intuïtieve controle ooit! Als extra is er een duurzaam etui bijgeleverd met ruimte voor extra penpunten om je pen in een mum van tijd te personaliseren.

Met de tekenpen van een tekentablet kan je alles doen wat met een muis ook kan. Plus een heleboel meer. Door de vorm en ergonomie van de pen kun je hem heel precies aansturen. Hij is ook heel goed te gebruiken voor na tekenen en overtrekken. De punt van de tekenpen is over het algemeen drukgevoelig: hoe harder je drukt des te meer effect krijgt de handeling die je uitvoert: lijnen worden dikker, kleuren worden sterker of donkerder, het digitale penseel waarmee je schildert wordt groter. Het is een beetje vergelijkbaar met wat je met een traditionele tekenpen, een penseel of airbrush doet.

Met pen nibs kun je effecten creëren alsof je met een kwast of borstel tekent. Hiermee kun je de dikte van de lijnen die je trekt aanpassen. Met behulp van de nibs kun je dus zo creatief worden als jij wilt.

Naast de nauwkeurigheid is de pen P05R ook tilt-gevoelig, wat inhoud dat hij herkent hoe schuin je de pen houdt. Dit heeft bijvoorbeeld effect op de verschillende brushes die je kunt gebruiken in photoshop. Ook bevat hij twee knoppen, die de linker en rechter muisknop voorstellen. Met deze pen kan je erg precies werken. Iets uitsnijden wordt een stuk minder tijdrovend dan met de muis. De instellingen van de XP-Pen Artist 15.6 Pro zorgen er daarnaast voor dat je de pen eenvoudig kan uitlijnen.

Veel functiesAan de zijkant zien we verschillende expressknoppen en een scrollwheel. De knoppen zijn helemaal naar wens in te stellen, per programma, zodat je altijd je meestgebruikte functies direct bij de hand hebt. Je kunt kiezen uit vooraf ingestelde functies, of zelf knoppencombinaties toevoegen, zodat je altijd precies de functie hebt die jij wilt.

Ook kun je de knoppen instellen als extra radial menu, zodat je onder de locatie van je pen direct 8 verschillende opties krijgt die je snel kan aanklikken.

Als je deze allemaal instelt per programma hoef je bijna geen toetsencombinatie meer te gebruiken. Je kunt je pen gebruiken waar deze voor is: ontwerpen, creatie en illustreren. Per programma (en dus ook besturingssysteem) zijn de toetsen in te stellen voor veelgebruikte functies. Dit kost wel wat tijd en je moet heel goed weten welke je vaak gebruikt per programma. Het kan aan de andere kant ook wat verwarrend zijn want één en dezelfde knop kan in verschillende software een andere functie hebben. De functionaliteit op zich is erg handig en intuïtief als je er aan gewend bent.

Zorg voor voldoende werkruimte

Voordat je aan de slag gaat, doe je er goed aan om eerst voldoende werkruimte vrij te maken. Het tablet neemt immers veel plaats in beslag. Zorg ook dat jouw computer in de buurt staat. De XP-Pen Artist 15.6 Pro moet hier namelijk op worden aangesloten en werkt niet als een standalone device, die voorzien is van windows 7 of hoger of mac os 10.1 of hoger . Gelukkig is de lengte van de meegeleverde aansluitkabels behoorlijk wat je voldoende speling geeft.

Snel en eenvoudig van start gaan

XP-Pen laat in de meegeleverde snelstartgids zien hoe je het tablet aansluit. an kun je deze Stuurprogramma software trouwens gratis downloaden via de website van XP-Pen .

Na installatie opent automatisch het overzichtelijke XP-Pen Desktop Center waar je jouw persoonlijke instellingen voor het tablet, de tekenpen en de express key remote eenvoudig regelt. Via dit menu kun je ook een uitgebreide online handleiding raadplegen of direct een van de tutorials op YouTube bekijken. Het kost me wel enige moeite om erachter te komen hoe het beeld van mijn Acer ook op het tablet verschijnt.

In de praktijkNu alles is aangesloten op mijn krachtige computer en alles naar behoren werkt, ga ik eens kijken of dit gigantisch grafisch tablet de verwachtingen waarmaakt. Ik ga aan de slag met Photoshop, Zbrush en verschillende andere grafische pakketten, om te zien hoe de extra schermruimte tot zijn recht komt. Verslavend is het eerste woord wat in me opkomt. Waar ik vroeger ruimte kwijt was aan menu's heb ik nu voldoende ruimte voor al mijn veelgebruikte tools én mijn werk tegelijk.

Als je een echte illustrator bent is de XP-Pen Artist 15.6 Pro volgens mij een erg fijn apparaat. De oog-handcoördinatie die je met een tekentablet hebt wordt met de Artist 15.6 Pro veel meer gestimuleerd. Alleen nu teken je niet meer blind, maar zie je direct wat je penstreek doet. Het mooie is dat (net als bij de reguliere tablets) de pendruk ook erg natuurgetrouw is in te stellen. Met als gevolg dat je een zeer één op één resultaat krijgt op basis van wat je doet. Het helpt dat het scherm van de Artist 15.6 Pro erg zacht is. Het voelt niet als hard plastic aan, maar als een zachte ondergrond waar je hand geen weerstand aan ondervindt bij gebruik. Het scherm wordt ook niet warm en is ook niet vetgevoelig. Allemaal aspecten die de Artist 15.6 Pro qua gebruik erg aantrekkelijk maken.Conclusie

De XP-Pen Artist 15.6 Pro is een tekentablet voor je dagelijkse werkzaamheden . De focus ligt wel voornamelijk op het tekenen. Zo werk je nauwkeurig door middel van de slimme pen die wordt meegeleverd. Ook kan je het scherm precies neerzetten zoals jij het prettigst werkt.

Op zich, als je een illustrator bent die veel digitaal werkt en werk helemaal digitaliseert kan ik me voorstellen dat je een standaard XP-Pen tablet zou vervangen voor de Artist 15.6 Pro . Als je (zoals ik) grafische vormgeving/dtp doet vraag ik me af of het je werk makkelijker maakt. Als je niet veel hoeft te wisselen van software of functionaliteit is het een ideaal apparaat, je hebt wel een goede opdracht nodig om de adviesverkoopprijs van $ 439 eruit te halen. Maar je kunt door de natuurgetrouwe manier van werken er ook tijdswinst uit halen.

Al met al is de XP-Pen Artist 15.6 Pro een strak vormgegeven en indrukwekkend tablet dat zorgt voor een hele nieuwe gebruikerservaring op het gebied van beeldbewerking. De XP-Pen Artist 15.6 Pro kun je, als je dan toch geld over hebt, kopen bij onder andere.Je kan natuurlijk ook goedkopere varianten vinden. Maar de XP-Pen Artist-lijn heeft naar mijn mening de beste prijs kwaliteitsverhouding.
Message déposé le 22.02.2019 à 11:11 - Commentaires (0)


Vergelijkende Test / Review : Beste XP-Pen Artist 12 Tekentablet Met scherm kopen Voor Beginners en Professionals 2019
Een tekentablet is een belangrijk apparaat voor creative professionals: door de gevoeligheid kun je veel beter beeld maken, bewerken, animeren etc. op je computer. Zeker voor digitale illustraties werkt dat erg fijn en levert het veel professionelere resultaten op dan wanneer je iets met een muis zou doen. Ik zou het niet eens een coole gadget willen noemen, eerder een noodzakelijk asset van je werktools.

Om te beginnen ben ik al van kleins af aan bezig met tekenen. Ik teken al een paar jaar digitaal en begon met de muis. Maar ja, tekenen met de muis is natuurlijk net zo iets als chinees eten met mes en vork . Het gaat, maar is niet zoals het bedoelt is.
De muis was ik zat, ik voelde me zeer beperkt en maakte de stap naar een tablet. Ik koos voor de XP-Pen Star 03 omdat deze het dichtst bij origineel tekenen komt. De 2048 druk levels en herkent het tablet de hoek van je pen.

Het tekenen op een tablet vergt voor een tekenaar best even wat oefening. Hand / oog coördinatie was voor mij een heel gevecht. Zeker als ik een ovaal vormig figuur neer wilde zetten moest deze een paar keer over gedaan worden. Op een gegeven moment ben je aan alles gewent en teken je net zo prettig als op papier.

Nu ben ik na 2 jaar XP-Pen Star 03 over gestapt op de middels, redelijk betaalbare XP-Pen Artist 12 . Hij is te koop voor ongeveer $ 250 . Nog steeds verre van goedkoop, maar hiermee komt de potentieel ideale bediening voor digitale tekenaars en grafici een stuk dichterbij.

XP-Pen Artist 12 tekentablet scherm Voor Beginners en ProfessionalsTijdens je zoektocht naar de beste tekentablet ben je ongetwijfeld Wacom tegenkomen. Maar er zijn ook andere producenten op de markt. Zo ook XP-Pen. De XP-Pen tekentablet is geschikt voor iedereen die wilt experimenten met drawing tablets voor een lage prijs. XP-Pen Global Officiële Site - (cliquez ici pour suivre le lien)

Als je professioneel wilt ontwerpen op een vaste werkplek zoals: tekenen, foto's bewerken of 3D modellen maken, raden ik aan om eens te kijken naar een XP-Pen Artist 12 . Het grote verschil met de andere productlijnen is dat er een scherm in de tablet verwerkt is, zodat je er rechtstreeks op kan tekenen.

Met een ingebouwd scherm heb je geen externe monitor nodig om direct het resultaat te bewonderen. Met de extra knoppen op de tekentablet stel je al jouw favoriete tools in. Je hebt een krachtige computer of laptop nodig om met de tekentablet te werken.

Specificaties:

• Schermformaat: 11.6” inch
• Paneel: IPS paneel
• Kleur: Zwart
• Beeldscherm resolutie: 1920 x 1080 Full HD
• Resolutie: 5080 LPI (Lines per Inch)
• Drukgevoeligheid: 8192 niveaus
• Kleurengamma: 72 % NTSC color gamut (100%SRGB)
• Afmetingen bedieningsoppervlak: 256x 144 mm
• Formaat: 364.11 * 218.87 * 11.5 mm
• Minimale systeemeisen: Windows® 7 en later of Mac OS X® 10.10 en later
• Aansluiting: Bedraad via USB-C of met behulp van XP-Pen Link via Mini DisplayPort
• Garantie: 18 maanden
• Gewicht: 2 lbs
• Artist 12 Officiële Site : (cliquez ici pour suivre le lien)Eerste indrukHoewel de doos minder gelikt is als die van de Star 03 maakt het product zelf veel goed. Inhoud : XP-Pen Artist12 tekentablet , P06 Pen , 3-in-1-kabel , Magnetische penstandaard met 8 vervangbare nibs ,Penhouder ,AC adapter ,DisplayPort naar HDMI kabel ,Tablet handschoen , Snelstartgids , Reinigingsdoekje .Wat ziet dat er gelikt uit zeg. Het tablet voelt ook stevig aan terwijl het gelijktijdig dun en licht is. Oogt erg prettig en weegt hij haast niets.

Aan de onderkant zitten teflon of filtjes om het draaien van je tablet te vergemakkelijken. Ook kan je heel eenvoudig een standaard uit klappen om je scherm naar voren te laten kantelen. Dit werkt tot mijn verbazing erg prettig.

Het schermDe ultieme tool voor de creatieveling. Soms kan de afstand tussen jou en je werk hinderlijk zijn om je creatief gezien maximaal te uiten. Met de XP-Pen Artist 12 tekentablet teken je direct op een beeldscherm, zodat jij je creatieve uitspattingen ongehinderd kunt omzetten tot een digitaal meesterwerk.

Zo heeft hij een 11,6 inch Full HD high brightness panel met een resolutie van 1980 x 1280 pixels. De kijkhoek bedraagt rondom 178˚ en een contrast ratio van 700:1. Daarnaast kan het scherm maximaal 16,7 miljoen kleuren weergeven met een kleurechtheid van 72% NTSC wide color gamut.

Het beeldscherm is drukpuntgevoelig en heeft 8192 niveaus van drukken. Met 8192 drukniveaus en een bewegingsresolutie van 5080 LPI werk je zeer nauwkeurig aan je ontwerpen. Het heeft hetzelfde fijne gevoel als tekenen met pen op papier.

Door de 1980 x 1280 FHD resolutie kun je de kleinste details van je creatie bekijken. Met deze tablet kun je makkelijk dingen aanpassen en bewerken.

De totale afmetingen van de tekentablet bedragen 364.11 x 218.87 x 11.5 mm, wat ongeveer overeenkomt met een 15 inch laptop. Daarbij heeft hij een gewicht van 2 lbs . Dit zorgt ervoor dat hij nog eenvoudig mee te nemen is in bijvoorbeeld je laptoptas.

Zelf heb ik ervoor gekozen om de Artist 12 als tweede monitor aan te sturen. Hierbij kan ik -middels een toets op het tablet- schakelen tussen de monitoren om te bepalen waar de pen gebruikt wordt. Ik kan dus op mijn 24 inch display werken met de Artist 12 als ordinaire tekentablet. Druk ik vervolgens op de knop, dan schakelt het tekentablet over op direct gebruik op de XP-Pen Artist 12 . Als ik ergens op het tablet klik bevind de muiscursor zich daar dus exact onder.

Op deze manier kun je de dagelijkse dingen gewoon op je hoofdmonitor doen en bij Photobewerken nauwkeurig op de Artist 12 werken. Op de XP-Pen Artist 12 bekijk ik de afbeelding op 100% en kan zo met behulp van wat sneltoetsen snel en nauwkeurig bewerkingen uitvoeren. Met een blik op mijn hoofdmonitor kan ik direct het totaalplaatje zien.

De PenAllereerst hoeft de pen niet opgeladen te worden, wat heel wat scheelt voor iemand als ik, die nog wel eens vergeet draadloze producten op te laden. Als je de pen even niet gebruikt kun je hem makkelijk in de meegeleverde penhouder plaatsen. In de houder kun je ook gelijk de 8 reserve penpunten terugvinden .

Precisiewerk is geen probleem, want de nieuwe pen heeft 4 keer meer drukniveaus dan voorheen. XP-Pen’s krachtige nieuwe P06 Pen met zijn 8192 niveaus drukgevoeligheid, een comfortabeler, ergonomisch ontwerp biedt de nieuwe P06 Pen een betere precisie en een beter gevoel dan ooit.

Daarnaast tref je er ook twee knoppen, die je naar wens kunt programmeren.

Over pen kan ik kort zijn. Ik heb geen overdreven grote of kleine handen, maar deze ligt perfect in mijn hand. En dankzij de rubberen afwerking houd je hem ook makkelijk vast. Je plaatst de pen in de houder als je deze niet gebruikt. In deze houder zitten nog een aantal losse stiftjes die weer hun eigen karakteristiek schijnen te hebben. Ik heb hier zelf niet echt mee geëxperimenteerd.

Door de pen om te draaien kun je de achterzijde ook gebruiken als gum. En in combinatie met de tablet kun je door harder of zachter te drukken ook de vloeimodus sterker of zachter maken als je bijvoorbeeld aan het doordrukken of tegenhouden bent. Photoshop ondersteunt dit perfect.

Het tekenen met de bijgeleverde pen voelt heel natuurlijk aan. Dit komt onder andere doordat er dikkere lijnen komen als je harder drukt, en dunnere lijnen als je zachter drukt. Het schetsen voelt dus echt als of je met een potlood tekent bijvoorbeeld. De gebruikte techniek wordt niet geactiveerd door je vinger of handpalm, dus dit beperkt je ook niet in gebruik tijdens het tekenen. Er is ook geen manier om een deel van je tekening weg te gummen, het is alles of niets.

SneltoetsenNiet elke tablet is voorzien van instelbare knoppen. Deze zogenaamde Express Keys gebruik je als shortcuts naar handige tools tijdens het tekenen. Je kunt op deze manier dus je meest gebruikte tools instellen en zo je werkflow verbeteren.

Met behulp van de XP-Pen driver kun je de knoppen per applicatie programmeren, zodat je in ieder programma de optimale workflow hebt. Zo koppel je eenvoudig veel gebruikte acties zoals copy/paste achter een van de knoppen. De Touch Bar kan onder andere gebruikt worden om gemakkelijk in en uit te zoomen.

Op de tablet zitten aan de linkerzijde een aantal zelf te programmeerbare knoppen waarmee je toetsenbord functies zoals CTRL, ALT en SHIFT kunt gebruiken en zo dus niet je toetsenbord hoeft te gebruiken. Dit instellen van knoppen werkt allemaal zeer eenvoudig na het installeren van de software. In mijn geval heb ik de functietoetsen (express keys) ingericht op gebruik binnen Adobe Lightroom CC & Adobe Photoshop CC - simpelweg omdat ik deze programma's nu eenmaal het meeste gebruik met Artist 12 .

Haal er het maximale uitDe XP-Pen Artist 12 heeft geen besturingssysteem, waardoor je nog wel afhankelijk bent van jouw computer. Hij is compatibel met zowel Windows als Mac. Controleer van tevoren wel even of je besturingssysteem Windows 7 (SP1)/Mac OS 10.1 of hoger is.Daarnaast ondersteunt dit model vrijwel alle gangbare grafische software zoals Adobe Photoshop, Illustrator CC, Corel Painter, Paint Tool Sai, GIMP, CLIP Studio,Krita en meer.

De tekentablet sluit je aan door middel van een USB-C aansluiting. Eenmaal alles aangesloten dan kun je van start met het installeren van de driver. Deze is essentieel want zonder gaat de tekentablet niet werken. De driver kun je gebruiken om de knoppen op de pen, de ExpressKeys, de drukgevoeligheid en nog veel meer in te stellen. Met een paar minuutjes is hij eenvoudig te installeren en kun je direct aan de slag.

Het gebruikEenmaal alles aangesloten kan de computer aangezet worden. Een aan en uit snuif knop aan de bovenkant van het tablet. Een mooi blauw ledje gaat branden en dan scoor je bij mij al een extra punt. Lampjes zijn blauw op apparatuur. Niet groen, niet oranje, maar mooi diep blauw! Zodra windows zijn buroblad heeft gevonden schiet het scherm van de wacom aan. Windows past zich meteen aan het wacom beeldscherm aan. Misschien doet Windows 10 dit uit zichzelf, ik hoefde het in ieder geval niet aan te passen. Wat mij veraste was de helderheid en de scherpte die het scherm met zich mee draagt. Ik had verwacht dat alles heel klein zou ogen maar dat valt 100% mee.

Daarbij is het scherm ook direct het werkblad waar je op tekent - in plaats van dat je bijvoorbeeld een externe laptop of vaste computer hebt waar je werk te zien is.

De pennen zijn fijn om vast te houden, het werkblad is aardig groot, waardoor je gemakkelijk aan details kunt werken en de software erachter zorgt voor een goede connectie met je werk. Je kunt op een vrij natuurlijke, makkelijke manier precies met je digitale illustraties of animaties interacteren.
Tekentabletten zijn natuurlijk niets anders dan een stuk gereedschap. En voor ieder is de beleving verschillend. Sommige mensen gebruiken liever een tablet en zien de meerwaarde niet in een Tekentablet met scherm . Persoonlijk keek ik zelf erg uit naar de XP-Pen Artist 12 omdat ik weer graag terug wilde naar het 1 op 1 tekenen. Kijken waar ik mijn pen neer zet. Dichterbij het tekenen komen zoals ik vroeger altijd tekende. Hier kan ik heel kort over zijn.

In gebruik is de XP-Pen Artist 12 een prettig apparaat. In vergelijking met de Star 03 is het oppervlak merkbaar gladder. Iets dat ik zelf wel prettig vind.

Ik zag geen lag tussen mijn pen en de stroken in photoshop. Het reageert echt zeer realistisch. Geen vertraging. Als je een lijn trekt verschijnt de lijn zonder vertraging op het scherm. Zo weet je precies waar de lijn stopt als jij de pen van het scherm haalt. Het 12” scherm formaat werkt prima en het is niet te klein. Groot is het natuurijk niet maar door zijn formaat is hij wel lekker licht en kan je hem makkelijk op schoot leggen.

Voor de echte tekenaars is het mogelijk om het scherm eenvoudig en soepel te draaien, zoals je ook met een stuk papier zou doen als je aan het tekenen bent. Zo kun je als tekenaar bepaalde lijnen makkelijker tekenen.

De XP-Pen Artist 12 maakt je niet meteen een betere artiest, maar zorgt er vooral voor dat je jouw werk en opdrachten veel sneller uitvoert. De Artist 12 bouwt een brug tussen de traditionele gereedschappen en het digitale werkvlak, zonder dat ik daar als artiest veel van merk. De pen nibs simuleren een stift of kalligrafiepen, en dankzij het scherm heb je gelijk een digitale schets, of zelfs een eindproduct. Ik werk efficiënter, slimmer en precies zoals ik het fijn vind.Conclusie

Al om al, ben ik middels helemaal verliefd geworden op mn XP-Pen Artist 12 . De Artist 12 is een indrukwekkende tekentablet. Het direct werken op het scherm behoefte enige gewenning en werkt niet altijd even praktisch. Het beeld op de Artist 12 is helder en strak en kan voor optimale weergave gecalibreerd worden. Helaas is de kleurruimte van het display wat beperkt.

Het tekent heerlijk en ik vind persoonlijk een stap dichterbij het “echte tekenen” dan op de Star 03 . Het is even een stevige uitgave maar daar krijg je veel teken plezier voor terug! Het helpt om even te shoppen voordat je hem direct bij de XP-Pen shop bestel loont het om ever verder te zoeken Het heeft mij ruim 70 euro bespaard. XP-Pen Artist 12 Global officiële winkel : (cliquez ici pour suivre le lien)

De XP-Pen Artist 12 is een product voor beginners . Dit merk je aan de prijs, maar ook aan de details: van het gevoel en het geluid van de pentips op het scherm tot aan het gemak waarmee je de software geheel naar jouw wens instelt. Ga je als grafisch professional met de XP-Pen Artist 12 aan de slag, dan wil je al gauw nooit meer terug naar een reguliere tekentablet.
Message déposé le 14.01.2019 à 09:30 - Commentaires (0)


Goedkope alternatieven voor Wacom tekentablet ?XP-Pen brengt drie tekentablets Kerst versie 2018
De feestdagen komen er weer aan, dus het is tijd om je kerstcadeaus in te slaan. Er is zoveel aanbod, dus is het altijd een uitdaging om het juiste cadeau te vinden.

Voor de kunstzinnigen onder ons: met tekentablet zet je al je schetsen en andere kunstwerken in een handomdraai op je computer.

Niet zozeer om er de hele dag met te Photoshoppen, maar om ‘m als muis te gebruiken. Een tekentablet als muis is net wat beter voor je pols dan een standaard muis.
Wat is een grafisch tablet?

Een grafisch tablet (ook bekend als een pentablet, tekentablet of digitizer) is een hardware invoerapparaat dat voornamelijk wordt gebruikt door digitale kunstenaars, maar veel hobbyisten gebruiken het ook.

Een grafisch tablet beschikt over een hard plastic, aanraakgevoelig tekenoppervlak dat de bewegingen van een stylus of muis overbrengt naar een monitor. De positie van de stylus of muis correleert direct met de positie van de cursor op de monitor.

Het kan even duren om te wennen aan het tekenen op zo’n tabletoppervlak, maar als je eenmaal over die leercurve heen bent, dan is het net zo natuurlijk te gebruiken als een pen of potlood op papier.

Tijdens je zoektocht naar de beste tekentablet ben je ongetwijfeld Wacom tegenkomen. Wacom is de marktleider in tekentablets . Maar er zijn ook andere producenten op de markt. Zo ook XP-Pen .XP-Pen Designed in California. Assembled in China. De XP-Pen tekentablets is geschikt voor iedereen die wilt experimenten met drawing tablets voor een lage prijs. XP-Pen officiële website - (cliquez ici pour suivre le lien) .

Mocht je een kleiner budget hebben en toch een grafisch tablet willen aanschaffen dan heeft XP-Pen de Star G640S Kerst versie die wellicht interessant is. Ook XP-Pen heeft een DECO 02 / Artist 12 ( met scherm ) Kerst versie uitgebracht waarin tekentablets met aardige features en specificaties tegen een lage prijs aangeboden worden.Heb jij echt een grafisch tablet nodig?

Niemand heeft een grafisch tablet nodig. Maar als jij echter veel digitaal illustratiewerk of retouchering van foto’s doet, dan kan een grafisch tablet jouw werk een stuk eenvoudiger en veel leuker maken. Een stylus biedt namelijk een natuurlijkere manier van tekenen, schilderen of retoucheren dan een muis ooit zou kunnen aanbieden.

Het gebruik van een muis is vaak traag en onhandig en geeft je nou eenmaal niet die soepele, drukgevoelige invoer die een echte digitale kunstenaar voor het schetsen of tekenen nodig heeft.

Dus wanneer de details er toedoen, jij jezelf aan ieder getekend kunstwerk toegewijd voelt, dan bemoedigt een tekentablet jouw creativiteit absoluut optimaal aan, want jij kan nu alles perfect elektronisch tekenen!
Hoe kies ik de beste tekentablet?

Wat zijn de punten waarop je de beste tekentablet moet beoordelen en of het past bij je wensen en doeleinden? Wat het best bij jou past wordt onder andere bepaald door:

Prijs: welk budget heb jij over voor een tekentablet? De prijzen van tekentabletten verschillen enorm. Je kunt dus altijd een tablet vinden die binnen jouw budget past.
Formaat: welk formaat van het product past het best bij jou? Tekentablets kun je indelen in drie formaten: small, medium en large.

Multi-touch: met touchscreens die multi-touch ondersteunt kun je afbeeldingen makkelijker aanpassen. Dit kan door middel van knijpen, vegen of draaien, in te zoomen op tekst of te bladeren door een foto-album.
Instelbare knoppen: vaak is het mogelijk om bepaalde custom-knoppen functies toe te wijzigen. Veelgebruikte functies zijn zo makkelijker te bereiken en maken je werk nog prettiger.

Bewegingsresolutie (LPI): bewegingsresultie, ook wel “lines per inch” (LPI) geeft de dichtheid van lijnen aan. Hoe hoger de bewegingsresolutie, hoe meer details en scherpte je gebruikt.

Drukniveaus: dit is de drukgevoeligheid van een tablet. Hoe meer drukniveaus, hoe nauwkeuriger de druk die de penpunt uitoefent. Het geeft dus aan hoe nauwkeurig je kan tekenen op een tablet. Hoe meer drukniveaus, des te gevoeliger het tablet. Voor professionals is het dus belangrijk om een tablet te kopen met een hoog drukniveau, omdat ze precisie nodig hebben.

Andere belangrijke factoren

Merk: voor sommige mensen is het merk belangrijk, omdat ze er al een goede of juist een slechte ervaring mee hebben.

Kleur: tekentablets vind je in allerlei vormen, maar ook kleuren. Een tekentablet is wel iets wat helemaal bij jou moet passen en aan je wensen moet voldoen. Vandaar dat de kleur van een tablet ook invloed kan hebben op je keuze.

Garantie: garantie is verbonden aan een garantietermijn. Bij aankoop van een goed product heb je altijd recht op garantie. Voor tekentablets verschilt de garantietermijn per merk.

Geschikt voor: voor bepaalde functies moet je controleren of de besturingssysteem van je telefoon geschikt is voor de tablet. Controleer dit dus voor de aankoop.

Ingebouwd beeld: met een ingebouwd beeld teken je op het beeld. Je hoeft de tekentablet dus niet eerst aan te sluiten op de computer.

Bijgeleverde software: bij sommige tekentablets wordt een standaard creatieve software meegeleverd.
Gewicht: het gewicht van het product in kilogram. Dit kan van belang zijn voor mensen die de tablet vaak meenemen.
XP-Pen DECO 02 - Grote grafische Tekentablet - USB-C - Zwart oor Windows & MACLaat je creativiteit de vrije loop met de nieuwe XP-Pen DECO 02 . Deze tekentablet in combinatie met de downloadbare software is uiterst geschikt voor tekenen en schetsen.

Creëer fantastische dingen. XP-Pen DECO 02 is een prachtig ontworpen, gemakkelijk te gebruiken tekentablet.
Teken, schets, schilder en bewerk met een natuurlijke touch en beweging. De drukgevoelige pen, de soepel reagerende tablet, de aanpasbare Expresskeys brengen een geheel nieuw arsenaal digitale hulpmiddelen binnen handbereik.

De DECO 02 van XP-Pen worden geleverd met een handige kleine aanrakingsring. Dit aanraakgevoelige stukje bepaalt automatisch schuiven / zoomen, lagen, penseelgrootte en canvasrotatie. U kunt het ook programmeren om andere functies uit te voeren door eenvoudig het menu met tableteigenschappen te bezoeken en nieuwe functies toe te wijzen. Eenmaal toegewezen, brengt één klik op de middelste knop het menu op uw monitor naar voren en kan je een keuze maken.

De DECO 02 Tekentablet heeft een actief gebied van 10"x5.63". Met een grotere tekentablet teken je nog natuurlijker. Dankzij het groter werkoppervlak werk je accurater op je computerscherm en dit zonder veel inzoomen. Hierdoor verlies je het overzicht niet en teken je toch uiterst gedetailleerd.

Snelstart : De installatie is simpel. Sluit de usb-connector aan op je Mac of pc, installeer het stuurprogramma, registreer je en download de creatieve software. Nu ben je klaar om te beginnen met creëren.

De pen P06 : 8192 pendrukniveau's: Hierdoor is het mogelijk om zeer nauwkeurig te werken en vloeiende lijnen te tekenen.
Batterijloze pen: neem afscheid van de laadkabel, je kunt probleemloos met de pen werken, zonder deze op te laden. Je plaatst de pen in de houder als je deze niet gebruikt. In deze houder zitten nog een aantal losse stiftjes die weer hun eigen karakteristiek schijnen te hebben. Ik heb hier zelf niet echt mee geëxperimenteerd. Door de pen om te draaien kun je de achterzijde ook gebruiken als gum. En in combinatie met de tablet kun je door harder of zachter te drukken ook de vloeimodus sterker of zachter maken als je bijvoorbeeld aan het doordrukken of tegenhouden bent. Photoshop ondersteunt dit perfect.

Kenmerken:

- Werkbaar oppervlak: 10.0 x 5.63 in
- Drukgevoelige, draadloos en batterijloze Pen, met 8192 pendrukniveaus
- 6 Toepassingsspecifieke en aanpasbare Express-keys , 1 aanrakingsring
- Geschikt voor zowel wel links- als rechtshandigen
Verkoop door Officiële Online Winkel $94.99 : (cliquez ici pour suivre le lien)


Review Voor XP-Pen deco 02:

De XP-Pen DECO 02 is een uitstekende tablet voor fotografen die werken in Lightroom of Photoshop. Superfijne tekentablet. Reageert goed, makkelijk te installeren, werkt heel natuurlijk, precies goed!

Het handige van de medium is dat je 6 knoppen kunt instellen . De tablet is misschien wat groot, echter kun je het tekengebied instellen qua dekking op de tablet. Ik gebruik daarnaast een screenprotector, omdat de pen het oppervlak een beetje krast.

Wat dat betreft een topaankoop!Even een paar dagen de muis aan de kant leggen en alleen met de tablet werken, daarna werkt het inderdaad aanzienlijk sneller dan met een muis. Prima tablet en een handig formaat.

OSU Tekentablet XP-Pen Star G640S inclusief tekenpenDeze compacte, premium tekentablet met een actief werkgebied van 6" x 4" , kan worden gebruikt voor het bewerken en tekenen op Photoshop en andere editing software. Deze tekentablet met digitale pen maakt het mogelijk om te schrijven en tekenen op een natuurlijke en comfortabele zoals je zou doen op echt papier. De knoppen kunnen opnieuw worden geprogrammeerd voor specifieke functies, zoals het rechts of links-klikken, net als een draadloze muis en u kunt documenten en webpagina's te bladeren door een simpele druk op de middelste knop van de digitale pen. Het kan de muis vervangen en is geschikt voor zowel links als rechtshandig gebruik .Breed inzetbaar en populair bij ontwerpers, kunstenaars, leraren, studenten en iedereen die zijn tekenkunsten wil digitaliseren.

Kenmerken:

1) Compatibel met alle belangrijke grafische software: Corel Painter, CorelDraw, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Fireworks, Macromedia Flash, Comic Studio, SAI, Infinite Stratos, 3D MAX, Autodesk MAYA, Pixologic ZBrush etc.
2) Functie als de cursor en de raad van bestuur als het scherm, wanneer u de pen om de hoek van het bord te bewegen, de cursor op het scherm beweegt naar de hoek van het scherm, etc.
3) Pen scrolling - U kunt door documenten en webpagina's bladeren door op de middelste knop van de digitale pen over het werkgebied van de tablet te drukken. (Deze functie werkt alleen bij Windows, geen ondersteuning voor Mac )
4) Hoge kwaliteit - 8192 niveaus pendrukgevoeligheid ; Resolutie: 5080 LPI
5) Drie instelbare express toetsen - bijvoorbeeld pagina sluiten, pagina opslaan etc.
6) USB-interface, Plug & Play- geen externe installatie van drivers vereist.
7) Draadloze digitale pen zonder vervelende bedrading.
8) Compact en licht van gewicht, gemakkelijk mee te nemen.
9) Compatibel met Win 10/Windows 8/Windows 7, Mac OS 10.10 en hoger
10) Geleverd inclusief anti-foul twee-vingerige handschoen. Speciaal ontworpen voor ontworpers die deze tablet gebruiken voor hun creatie werk. Gemaakt van hoge elastische lycra vezels en voorzien van grote luchtdoorlatendheid en een sterke trek weerstand zorgt dit voor een comfortabeler gevoel tijdens het tekenen. Dit zal de efficiëntie van het werk verbeteren en tekenfouten verminderen.

Specificaties:

Technologie: Elektromagnetische Digitizer
Actief werkgebied: 6 x 3.75 "
Resolutie: 5080 LPI (Line Per Inch)
Verslag Rate: 266RPS
Pendrukgevoeligheid: 8192 Levels
Express toetsen: 6
OS hoger Ondersteunde: Win 10/ 8/7 , Mac OS 10.8.0 en hoger
Interface Ondersteuning: USB
USB-kabel Lengte: 1.5M

Verkoop door Officiële Online Winkel $54.99 : (cliquez ici pour suivre le lien)


Review Voor XP-Pen Star G640S:

Deze XP-Pen Star G640S is mijn eerste tekentablet en bevalt me goed. Hoewel het kleiner was dan ik dacht tekent het toch zeer aangenaam. Doordat die zo klein is, is die ook zeer licht en makkelijk mee te nemen in je tas. Geen merkbare vertraging, het is wel even wennen. Je zou deze tekentablet als muis kunnen gebruiken.

Leuk om de eerste stap naar digitaal tekenen te zetten. Ik dacht dat het moeilijk zou zijn om het eenmaal gewend te geraken dat je steeds op het computerscherm moet kijken, maar het ging onmiddellijk al vlot. Ik had eerst wel problemen met het downloaden van de software maar na veel proberen lukte het uiteindelijk. Om de tablet correct te installeren heb je wel een Internet-verbinding nodig.

Makkelijk om een schetsje mee te maken. Ermee overweg leren gaan brengt wel een lichte leercurve met zich mee, maar het is niet het moeilijkste apparaat ooit om te bedienen. Het is wel belangrijk dat je ook goed naar de instellingen van het tablet kijkt, zodat je het zo goed mogelijk afstemt op je techniek.

Voor de rest een leuk product, de grootte is goed, zeker een aanrader.

Tekentablet Ingebouwde beeldscherm XP-Pen Artist 12 11.6 inchHet 1920 x 1080 HD-ledscherm met zijn hoge resolutie heeft een kijkhoek van 178°, geeft 16,7 miljoen kleuren weer en zorgt ervoor dat jouw werk er prima uitziet, ongeacht de werkpositie die je verkiest. Je hebt de keuze om de afneembare voet in drie verschillende werkhoeken te plaatsen daarnaast kun je de Cintiq 13HD plat op jouw bureau leggen of op schoot nemen als een schetsboek.

Met de XP-Pen Artist 12 teken je direct op het scherm . 11.6 inch HD tekenscherm met 6 Express keys en aan beide kant een Touch Bar. De Touch Bar kan onder andere gebruikt worden om gemakkelijk in en uit te zoomen. De handzame 3-in-1-kabel voor je Mac of pc zorgt ervoor dat het aansluiten op een Mac of pc een fluitje van een cent is.Kunstwerken worden weergegeven in hoge resolutie tot 4K en kleurenweergave tot wel 72% NTSC wide color gamut .

Met 8192 drukniveaus en een bewegingsresolutie van 5080 LPI werk je zeer nauwkeurig aan je ontwerpen. Het heeft hetzelfde fijne gevoel als tekenen met pen op papier. Door de UHD resolutie kun je de kleinste details van je creatie bekijken. Met deze tablet kun je makkelijk dingen aanpassen en bewerken. De meegeleverde Pen P06 is gevoelig .De Cintiq Pro 16 kost $254.99 .

Pluspunten

Werk nauwkeurig met 8192 drukniveaus.

Werk tot in de kleinste details en scherpte met een bewegingsresolutie van 5080 LPI.

Verkoop door Officiële Online Winkel $254.99 : (cliquez ici pour suivre le lien)


Review Voor Xp-pen Artist 12 met scherm

Ik heb de XP-Pen Artist 12 nu ongeveer een maand in mijn bezit. Ik vond het zelf erg lastig om overweg te kunnen met een tablet zonder ongebouwd scherm. Ik had er erg moeite mee om te tekenen op mijn Wacom Bamboo tablet en tegelijkertijd naar het scherm te moeten kijken om te zien wat ik nou eigenlijk aan het doen ben.

De XP-Pen Artist 12 is de goedkoopste in de Artist lijn en was voor mij een hele verademing! Voor mensen zoals ik is dit een geweldige upgrade en heeft mij mijlenver geholpen met het vormen van mijn digitale kunst.

Over de tablet zelf: werkt erg fijn en is accuraat. Ik gebruik de tablet op een desktop met Windows 10 en doet het prima. Als digital art of een soortgelijke activiteit echt je ding is en je wil upgraden, raadt ik je deze zeker aan!

Conclusie

Als je digitaal illustratiewerk of retouchering van foto’s doet, kan een grafische tablet je werk een stuk eenvoudiger en veel leuker maken. Een stylus biedt een natuurlijkere manier om te tekenen, te schilderen en te retoucheren dan een muis ooit zou kunnen bieden. Het gebruik van een muis werkt toch vaak traag en onhandig en is simpelweg niet ideaal. Ben je een grafisch ontwerper, of houd je van tekenen als hobby, dan is een grafische tablet iets wat je wilt hebben!
Message déposé le 07.12.2018 à 05:27 - Commentaires (1)


 Livre d'Or

 ContactTous les messages
Beste XP-Pen Artist 22E Pro digitaal tekenen tablet Met 22-inch Display Voor Professionals 2019
Review goedkoop XP-Pen Artist 15.6 Pro Monitor tekentablet met scherm voor photoshop
Vergelijkende Test / Review : Beste XP-Pen Artist 12 Tekentablet Met scherm kopen Voor Beginners en Professionals 2019
Goedkope alternatieven voor Wacom tekentablet ?XP-Pen brengt drie tekentablets Kerst versie 2018


Créez votre blog sur Blog-grossesse.com