Le Blog de Ritplatta et Ritplatta

J+5635Mes rendez-vous
XP-Pen Artist 22E Pro Recension: Bästa Animation ritplatta med Skärm för proffsen

Les échographies
Billigt Ritplatta XP-Pen DECO 03 alternativ till Wacom Intuos testat 2018

Les achats
Test av XP-Pen Artist 15.6 Pro ritplatta med Skärm till Photoshop för nybörjare
Illustratörers digitala ritplatta XP-Pen Artist 12 Test: ritskärm för nybörjaren


XP-Pen Artist 22E Pro Recension: Bästa Animation ritplatta med Skärm för proffsen
Ett stort plus med digital illustration är möjligheten att jobba i lager och ändra och experimentera med färger! Finns mycket mer utrymme för misstag utan att förstöra hela bilden, vilket jag uppskattar.

En sak jag ännu finner svår med att rita digitalt är att jag inte har samma stadiga tryck och hand-ögon koordination som när man ritar på papper. Det finns alltid en liten fördröjning mellan det du gör på Wacom Intuos ritplattan och det som händer på skärmen.

Det stämmer att rita direkt på skärmen är stor skillnad mot att rita på en platta kopplad till en skärm. Koordinationen mellan hand och öga blir skev när du inte kan titta direkt på det du ritar. Skärmplattor som Wacom Cintiq är betydligt bättre .

En dag när pengar finns ska jag köpa en Wacom Cintiq... En dag... kan dessa användas för att rita direkt på skärm, som en ritplatta fast med direkt feedback på det man ritar. Sen är de förstås dyrare, men om du kan få tag på en med något nedsatt pris så är det kanske lika bra att slå till.Till skillnad från andra tillverkare som t.ex XP-Pen , så är Wacom ett dyrt märke. Eftersom jag vill ha en relativt billig platta med skärm , Jag har tittat lite på XP-Pen Artist 22E Pro . De verkar göra bra plattor som är billiga. Den har en 21.5" 1080p IPS-skärm och 8192 trycknivåer. Den kostar typ 5400 kronor. Artist 22E Pro officiella webbutik - (cliquez ici pour suivre le lien)

Personligen föredrar jag ritplattor, men jag har övat in rätt bra precision, så steget till att rita rakt på skärmen är inte så stort för mig.Enligt beskrivning fungerar den till PC och är perfekt för målning, illustrationer, fungerar i Photoshop, göra signaturer, handskrift, skisser och ritningar.Specifikationer

Upplösning: Full HD 1920 x 1080
Mått Aktiv Yta: 476.64 x 268.11 mm (21.5 in)
Mått: 567 x 326 x 30 mm
Trycknivåer: 8192
Responstid: 14 ms
Antal färger: (maximum) 16.7 miljoner
Färgområde: 78%~82% Adobe RGB
Betraktningvinkel: 178°
Bildkontrastförhållande: 1000:1
Ljusstyrka: 250 cd/m²
Touchskärm: ingen
Gränssnitt : HDMI/USB/DVI
Garanti: 18 månader
Operativsystem erfordras: Windows 7/8/10 , Mac OS 10.10 eller senare
Tillverkarens produktsida : (cliquez ici pour suivre le lien)
Fantastisk skärm – bra betraktningsvinklar, ljusstyrka och färgomfångErbjuder oöverträffad klarhet och färg känslighet, XP-Pen Artist 22E Pro erbjuder sann-till-liv färg på en hög upplösning, 21.5-tums skärm kan återge 78~82 procent av Adobe RGB. Widescreen 16:9-skärmen med upplösning (1920 x 1080) för att hantera de finaste detaljer. Skärmen klarar upp till 1.67 miljarder färger. Utformad för teckning och målning, bildredigering och 3D-animation .

Rita direkt på en LCD-skärm utan att något kommer i vägen . Fungerar ungefär som en intuitiv Wacom Intuos på steroider med inbyggd skärm och ställbart stöd.

För mig känns det mer praktiskt att ha inbyggd skärm då det efterliknar lite ett papper på bordet.fördelen med skärm är ju såklart att du får mycket lättare koll från början är helt enkelt vart du är, om strecket blir rekt etc.

Den måste vara kopplad till datorn och räknas då som en andra skärm. Man kan enkelt växla mellan den och sin vanliga skärm, låta Artist 22E Pro bli primär och den vanliga sekundär. Man har den alltså som en skärm, jämte sin vanliga skärm. Muspekaren rör sig fritt mellan skärmarna. Du använder alltså den vanliga musen och kan dra fönster mellan skärmarna. På Artist 22E Pro skärmen kan du sedan växla över till att använda "pennan" och då mycket bekvämt arbeta i ett bildprogram. Detta klarar Windows av, säkert även Mac os.

trådlös digitala pennaMed hela 8192 nivåer av tryckkänslighet gör det pennan till en helt klart vassare variant än föregångaren. Den känns mjukare och följsammare och jag upplever aldrig någon fördröjning när jag ritar.

Pennans respons och tryckkänslighet är också helt fantastisk, linjer går att smeka fram längs skärmen, från hårtunna till fingertjocka i ett och samma drag. Den ligger mycket bra balanserad i handen och har gummerat grepp.

Antal nivåer av tryckkänslighet är marknadsföringstrams. Du lär knappast kontrollera ens 100 nivåer när du ritar, så glöm den siffran helt. Vad som betyder något är vilken kontroll du har och att övergångarna från lågt till högt tryck går mjukt. Vidare vill du ha snabb respons och minimalt jitter.

En nackdel är att den inte verkar ha tilt. Det är inte avgörande men är trevligt att ha i vissa fall. Det kan exempelvis ge lite variation till linjerna och du kan göra penslar med lite oilika effekter som kontrolleras genom tilt.16 KnapparPå plattan finns sexton olika programmerbara snabbknappar. Den ergonomiska och trådlösa pennan har två knappar . Programmerbara snabbknappar ger möjlighet att anpassa pennan efter användningsområde. Den passar din hand oavsett om du är vänster- eller högerhänt.

Jag har ställt in alla genvägar på pennan och plattan. Supersmidigt för att vrida och spegelvända bilden på ett enda tryck o.s.v.

Installera XP-Pen ritplatta drivrutiner

Ritplatta drivrutiner är små program som tillåter din Ritplatta maskinvara att kommunicera med ditt operativsystems programvara. Att underhålla uppdaterad Ritplatta programvara förebygger sammanbrott och maximerar maskinvarans och systemets prestanda.

Koppla ihop ritplattan med din Mac eller PC via USB / HDMI, ladda ned och installera drivrutinen.

Jag laddade ner den n yaste drivrutinen på XP-Pen . Och sedan fungerade det !

Jag kan nu göra inställningar på penna , tablet etc.

Känns proffsigtJag fick en hel del sköna stunder med ritplatta. Det är något speciellt att sitta med en penna och göra justeringar direkt på en bild. Bildåtergivning är fantastisk, alla bilder blir lite bättre på den skärmen än andra. Den är behaglig att titta på och jobba med. Ritfunktionerna fungerar som de ska .

Man blir snabbt beroende av den omedelbara kopplingen mellan hjärna, hand och bild. Precisionen är mycket hög och känslan av pennan mot skärmen är mjuk men distinkt. Bortsett från den nära-analog-känsla som uppstår blir förstås också resultatet så mycket bättre än när man använder en mus.

Den lämpar sig främst för färgläggning (Photoshop, GIMP mm), att rätta till fel med och att "måla" med (i t ex ArtRage). Skannar in och bearbetar i Photoshop, på Artist 22E Pro en. Man kan köra alla andra program på den också, som på en vanlig skärm. Tryckkänsligheten är ju hur underbar som helst! En lyxig kvalité, hållbar och bra känsla .

I min erfarenhet är Photoshop fortfarande svårslaget i fråga om färgläggning, men Manga Studio är förträffligt för blyerts, tusch och penslar. Manga Studio har också spännande linjaler och perspektivlinjer som kan underlätta skapandet av dynamiska seriesidor.Omdöme

Njut av att skapa direkt på en stor HD-skärm med XP-Pen tryckkänslig penna. Denna branschledande penndisplay har utformats för att möta behoven hos kreatörer. Med gott om skärmyta, avancerad skärmprestanda och intuitiva verktyg är det inte konstigt att Artist 22E Pro är ett populärt val.

Att måla detaljerat, speciellt outlines på seriefigurer eller manga har varit en frustrerande upplevelse för mig och jag måste varna att när du uppgraderar till en XP-Pen Artist 22E Pro så är det svårt att gå tillbaka till en Wacom Intuos (ritplatta utan skärm). Men att använda akvarell och oljefärg liknande verktyg har för mig inte varit mindre svårt med en Artist 22E Pro .

Är du en professionell digital artist eller en die-hard hobby artist så ska du absolut investera i en XP-Pen Artist 22E Pro , om du kan lova att ta digital konst på blodigt alvar, eftersom du betalar 5400 kronor!
Message déposé le 03.06.2019 à 11:03 - Commentaires (0)


Test av XP-Pen Artist 15.6 Pro ritplatta med Skärm till Photoshop för nybörjare
Ritplattor i storlekar upp till A3-formatet och med trådlös eller kabelanslutning. Ritplattan kompletterar datormusen och används primärt vid bildredigering eller för att rita direkt med en styluspenna på skärmen. Välj bildförhållande, storlek, eventuell inbyggd LCD-skärm och antal knappar efter dina behov. Behövs stöd för PC eller Mac går även det att välja samt om ritplattan ska fungera med batterier.Den modell som är kombinerad ritplatta och skärm heter Cintiq / XP-Pen Artist .

Den stora Wacom Cintiq skärmen är fortfarande rätt så dyr här i Sverige ,Funderat på att skaffa en Wacom och tittat lite på de billigare varianterna.

Det är inte ofta jag blir tokförälskad vid första ögonblicket, men ibland händer det och när jag såg XP-Pen Artist 15.6 Pro så sa det klick. är en 15.6 tums ritskärm som passar både till PC och Mac . Gillar att det har kommit ett alternativ till Wacom cintiq. finns en skärm på 15.6 tum som funkar riktigt bra! Finns på blocket och har en hemsida (cliquez ici pour suivre le lien) ( Artist 15.6 Pro officiella webbutik ). Jävligt nöjd med den .Jag jobbar med animation, tecknad film, illustration. När jag animerar använde jag förut vanligt Wacom-bord. När man ritar hundratals bilder efter varandra med små förändringar så är det ovärderligt med en Artist 15.6 Pro .

Wacom Intuos plattorna är faktiskt också rätt så behagliga och tar givetvis mindre plats, men det kräver att man tränar upp koordinationen mellan handen och ögat mycket mer än att ex rita direkt på skärmen.

Man använder sig av ett digitalt ljusbord så man ser föregående bilder, kommande bilder efter behag samtidigt som man ritar de nya teckningarna, så man på bästa sätt kan bedöma vilka ändringar som behövs för att återge rörelsen. Problemet med vanligt Wacom-bord är framför allt när man ska göra små fina ändringar. Tänk er ett långt streck som ska få en liten liten böjning, och för att på nästa bild böjas lite till osv. Med ett Wacom-bord gör man i ca 80% av fallen lite lite fel hela tiden. För att få till den där exakta lilla skillnaden mot föregående teckning så måste man dra streck, ångra, dra streck, ångra, dra streck, ångra några gånger tills det blir rätt. Det är för att man hela tiden missbedömer lutning och kordination lite lite i och med att man tittar på skärmen, och håller pennan på bordet. Och ja, det är en träningssak, men det kan aldrig bli perfekt, utan handens rörelse baseras hela tiden på vad man ser på skärmen. Det är en skitbra lösning, men inte perfekt.

Det digitala ritbordet underlättar arbetsflödet för traditionell 2D animation, mycket smidigt för skiss och "tracing".

I den här artikeln går Jag igenom nya XP-Pen Artist 15.6 Pro , en ritskärm för dig som vill komma igång och måla, rita eller skissa digitalt på en skärm istället för på en ritplatta.XP-Pen Artist 15.6 Pro – 16 Tum Av Underbar Kreativ Glädje!

XP-Pen har släppt Artist 15.6 Pro , en hybridprodukt som kombinerar tekniken i interaktiva pen-skärm med ritplattan . Den nya produkten har måtten 443 x 280 x 12,6 millimeter, vilket är jämförbart med ritplattan Intuos Pro Large .

Artist 15.6 Pro har en 15,6 tums IPS-skärm , med en skärmupplösning på 1920 x 1080 (HD) och visar 88 procent av NTSC-färgrymd. Betraktningsvinkeln är 178 grader. Materialen är härdat glas med antireflex-yta med en naturlig penna-på-pappers-känsla. Artist 15.6 Pro riktar sig mot professionella digitala kreatörer.

Pennan har 8,192 tryckkänslighetsnivåer, är lutningskänslig och har låg aktiveringskraft. Pennan har inget batteri och behöver aldrig någonsin laddas.Specifikationer

Skärmstorlek: 39.6 cm (15.6 in)

Upplösning: Full HD 1920 x 1080

Mått Aktiv Yta: 344.16 x 193.59 mm (15.6 in)

Mått: 443 x 280 x 12,6 mm

Trycknivåer: 8192

lutningsigenkänning: -/+ 60 nivåers

Responstid: 14 ms

Upplösning: 5080 linjer per tum

BILDSKÄRMENS PRESTANDA

Antal färger: (maximum) 16.7 miljoner

Färgområde: 88% NTSC (120% sRGB) typical

Betraktningvinkel: 178/178 (typ) / 140/140 (min)

Bildkontrastförhållande: 1000:1

Ljusstyrka: 250 cd/m²

Touchskärm: ingen

Gränssnitt : usb-c-3-1-kabeln

Pris: 4124 kronor ( $439 )

Garanti: 18 månader

Operativsystem erfordras: Windows 7, Mac OS 10.10 eller senare

Tillverkarens produktsida : (cliquez ici pour suivre le lien)

IPS-bildskärmSkärmupplösning 1920 x 1080 (HD) och antireflex-yta, reducerad parallax, och mycket mer som gör ditt arbetsflöde enklare. Dessutom är den hållbar och reptålig. 88% NTSC färgrymd , För illustratörer och grafiker som jobbar mot webben är det nog inga problem. Fantastiska färger och HD-upplösning i en ergonomisk design.

Jag har som sagt 15" och den känns helt rätt i storlek. Jag är något tveksam till en 21,5" ( Artist 22E Pro) då jag tycker storleken 15" är bra. Den feta ramen gör att man har något att vila händerna på när man ritar ute i kanterna, och jag tror 21"-aren, inklusive feta ramar, kan bli lite för "djup" för att kännas lagom.

Fördelen med 15.6", enligt mig. Tar mindre plats på skrivbordet , Är lättare att frakta (ryms i en vanlig dataväska) , Är lättare att använda för mig som inte är så yvig i mina rörelser. När jag använder large måste jag flytta hela armen när jag vill navigera/rita/retuschera

Undvik distraherande reflektioner när du arbetar – tack vare ett lager antireflex-film. Med minskad parallax, jämfört med tidigare teknik, markören hamnar där du förväntar dig – under pennspetsen. Problemet med att rita med plast på glas är att det inte blir någon friktion vilket gör att man får lite minskad precision. Det känns ju inte alls lika härligt som att rita på papper. Släng på ett matt skärmskydd för att få lite textur, så kommer du väldigt nära känslan av penna och papper.

Det där med glappet är så klart en vanesak, lisom glättheten, och om man jämför Artist 15.6 Pro med Intuos så får du ju i överlag bättre precision med Artist 15.6 Pro .

jag på animera helt digitalt, med hjälp av Artist 15.6 Pro i Photoshop eller nått annat, så att jag slipper scanna in och kan göra en massa andra saker av de fördelar som det digitala för med sig. Jag vill ju INTE jobba analogt utan jag vill jobba digitalt så att jag slipper papper, blyerts- och tushpennor, inscanning mm.För ännu mer flexibilitet och bättre ergonomi finns ett externt ställ ( medföljande ) ,Fällbara ställ så du enkelt kan få perfekt position, från helt platt till 20° lutning.

Påkostad pennaPennan P05R har 8192 nivåers tryckkänslighet och känner av en lutning på upp till 60 grader. Tillsammans med program med stöd för tryck- och lutningskänslighet (Photoshop, Illustrator, Coral Painter med fler) går det att åstadkomma effekter liknande vanliga märkpennor, penslar och vanliga pennor. Pennan har också ett tryckkänsligt suddgummi och två knappar på sidan.

P05R Pen ser ut och känns som en vanlig penna.Bekväm i din hand ,Pennan behöver aldrig laddas, – EMR (Electro Magnetic Resonance) - teknik får sin ström från din ritplatta.

En Artist 15.6 Pro har fler nivåer och därmed bättre precision, speciellt om du paintar i photoshop tillexempel. Brukar du tillexempel skapa egna brushes i PS så har du säkert lagt märke till inställningar för tryckkänslighet i dessa.

Pennan har skön längd, vikt och en spets som gör att du faktiskt kan använda sidan av den. bra reaktion och följer smidigt alla rörelser och väldigt bra tryckkänslighet! Latensen är väldigt låg så det känns som du faktiskt ritar direkt på skärmen.

8 snabbknappar och en 1 röd hjuletFörbättrade och anpassningsbara ExpressKeys och en Touch Ring bidrar till att effektivisera arbetsflödet och öka produktiviteten. Genom att minska beroendet av datorns tangentbord, är dessa genvägar placeras direkt vid fingertopparna. Express View, Heads-Up-Display (HUD)-funktionen, visar aktuella inställningar på skärmen några sekunder för att sedan försvinna bort och inte störa den kreativa processen mer än nödvändigt.

Artist 15.6 Pro har en så kallad röd hjulet – en cirkelformad knapp som kan växlas mellan fyra olika funktioner. Knapparna går att koppla till olika snabbkommandon i till exempel Photoshop för att minimera användandet av datorns tangentbord. vid "snurrplattan" på vänster sida finns 4 olika lägen, och tanken är den att de olika lägena skall utföra olika saker när de är aktiverade. Det första läget är zoomning, när detta läge är aktiverat snurrar man på "hjulet" och bilden zoomas.

Det går att vrida ritplattan 180 grader så att knapparna hamnar på rätt sida oavsett om användaren är höger- eller vänsterhänt.

Gränssnitt

En välkommen överraskning var den nya 3-1 kabeln som följde med. Den har ström-kabeln in i 3-1 kabel istället för in i skärmen. Det betyder att om man kopplar in skärmen via den så går det endast en USB-C kabel till skärmen.

Displaydata, pen-data och ström går i samma kabel mellan ritskärmen och xppen linken, vilket är väldigt smidigt om man gillar att sitta i t.ex. sängen/soffan med skärmen i knät och rita. Skärmen är väldigt bra att rita på, lagom friktion och lagom tryckkänslig.

Installera XP-Pen förare

Installationen kräver ladda ner en uppsättning särskilda drivrutiner till datorn, men när denna enkla steg kan tabletten kopplas in och ur fritt utan att behöva oroa sig för en längre ställa upp nästa gång det ska användas.

Stäng alla program som körs på datorn, inklusive eventuella antivirusprogram som kan aktiveras. Detta för att garantera en stabil installation som kommer att erkännas i hela ditt system.

Anslut xppen med den medföljande USB-kabeln direkt till en öppen port på din bärbara eller stationära dator.

Hämta den senaste drivrutinen för ditt tabletten genom att besöka xppen hemsida och navigera i "Driver Downloads" sidan. Leta reda på drivrutinen för dig tablett och hämta den till datorn.

Installera drivrutiner för din tablett. På en Mac, dubbelklicka på ". Dmg" förare filen du laddat ner, leta reda på "Installera Tablet. pkg" filen och dubbelklicka för att öppna. Följ anvisningarna på skärmen installera uppmaningarna. På en Windows-dator, dubbelklicka på den nedladdade filen och klicka på "Kör". Följ anvisningarna på skärmen.

Öppna ett program och testa att tabletten är erkänd och fungerar korrekt. Om inte, se till att du har laddat ner och installerat rätt och senaste drivrutinerna för din tablett.

Anslut tabletten genom en USB-port direkt kabelansluten till datorn för den mest stabila svar. Anslut inte tabletten via en hubb eller USB-splitter.

Kolla i inställningarna "XP-Pen Tablet Properties", där kan du binda om knappar och saker, kolla även i programmet/programmen du använder dig av.

Kom igång med din Artist 15.6 ProGrymt bra skärm och upplösning! Helt fantastisk känsla att teckna/rita på som helt överglänser tidigare generationer. Inga anslutningsproblem mot vare sig mac eller pc via usb-c. Känns väldigt gedigen och välbyggd.Om du vill rita (och måla) digitalt finns det inget som är bättre än Artist 15.6 Pro och P05R Penna . De spelar i en egen liga.

Och för mig som klassisk 2D animatör så känns det som en dröm att bli av med alla j*vla papper som är överallt och slippa inscanningen, och tjäna en massa tid!!

Men sen jag skaffade Artist 15.6 Pro så är det inte många ångringar längre. Jag sätter pennan exakt där den ska vara, och det är inget mellansteg vad gäller kordination. Det har ökat min produktivitet vad gäller animation till kanske det dubbla. Och nej, jag överdriver inte, det är verkligen så.

Även det mesta jobbet i photoshop går lite raskare, och till och med så har jag gjort så att jag petar med pennan direkt på skärmen även i Final Cut Pro. Det är en kontroll som är lätt att bli bortskämd med. Nu vill jag att alla skärmar ska vara pennskärmar. Det ger helt enkelt en överlägset träffsäkerhet.

Själv använder jag XP-Pen Artist 15.6 Pro när jag kör 3D-program ( Zbrush , Maya ). och använder den mycket till skulptering samt skapa texturer men egentligen använder jag den istället för mus också för det mesta pga bättre ergonomi . Det är sjukt snabbt och bra, mycket bättre än mus. Artist 15.6 Pro i 3D var efter mina tester rekommendera. Så jag tänkte att en Artist 15.6 Pro skulle underlätta mitt arbete!Omdöme

Jag är jättenöjd med ritskärm . Den nya ( Artist Display 15.6 Pro Tablet ) är liten och lätt, vilket gör att jag kan ta med den om jag vill sitta någon annanstans eller åka på semester! Lilla ritskärmen kopplas också till datorn, så jag kan arbeta i photoshop, rita större arbeten i rätt upplösning och fortsätta på sådant som jag redan påbörjat i den andra!

Bra valEn bra ritplatta är ett kul tillbehör till din dator vare sig om du är illustrationsproffs eller glad amatör med konstnärliga ambitioner, och XP-Pen Artist 15.6 Pro är bland det bästa i den här klassen som du kan köpa. Det är en liten inlärningskurva på den om man inte använt ritplatta förr, men det går snabbt att vänja sig.

Artist 15.6 Pro vänder sig främst till designers, fotografer, teckare som jobbar snabbare och lättare genom att kunna rita"direkt" på bilden. Trots allt bara en hobby att teckna och exempelvis rita serier som jag editerat och färglagt i Photoshop. Velat sparka igång kreativiteten igen.
Message déposé le 13.03.2019 à 11:14 - Commentaires (0)


Illustratörers digitala ritplatta XP-Pen Artist 12 Test: ritskärm för nybörjaren
När jag började i branschen för tio år sedan var det inte alla grafiker som använde digitala ritbord, men idag är det en självklarhet. Spelen vi utvecklar blir mer och mer realistiska och avancerade och det ställer höga krav på tekniken. Idag finns det inga andra alternativ - ritbord krävs för att kunna skissa, skapa och skulptera i 3D .

De flesta grafikerna använder ritplatta ,Tack var ritplatta kan vi arbeta med grafik med en fantastisk känsla. Att pennan är tryck- och vinkelkänslig är något vi har stor nytta av. Det gör nämligen att man kan manipulera penslarna inuti Photoshop eller Illustrator, exempelvis för att påverka penselns storlek och flöde”. att mycket av grafikernas arbete numera går ut på att skulptera olika karaktärer, fordon m.m. i 3D att ritplatta verktyg är det enda alternativet för detta, då det är tillräckligt finkänsligt.

Idag är det närmast standard ha en ritplatta för den som jobbar med bildbehandling eller illustration. I många fall är det lättare att kunna markera direkt på skärmen där man vill justera något. Det gäller särskilt vid undervisning, illustration och datoranimering. Spelutvecklare arbetar redan mycket med den här typen av skärmar.XP-Pen Artist 12: Ritplatta och skärm i ett

Wacom har dominerat ritplattekategorin i åratal, Eftersom Artist 12 är tänkt för dem som finner priset Wacoms professionella ritskärmar för högt börjar jag med att avslöja vad skärmen kostar: 2260 kronor . XP-Pen Artist 12 Global Officiell webbutik : (cliquez ici pour suivre le lien)

XP-Pen Artist 12 är tänkt som ett budgetalternativ till den skärmen Wacom Cintiq . Artist 12 är utformad för grafiska designentusiaster och professionella. och som vi kan använda ihop med de digitala grafiska illustrationsprogrammen Corel PAINTER, CorelDRAW, Corel PHOTO-PAINT, Manga Studio, Clip Studio, Adobe Photoshop. Adobe Illustrator, olika program från AutoDesk, GIMP, Inkscape och en hel del andra program på marknaden.

XP-Pen och de flesta ritplattor fungerar för Windows, MAC och Linux datorer. Det finns en hel del olika digitala ritplattor som är utmärkta för illustratörer, designers, konstnärer. Det märke jag själv kommit att förlita mig på är XP-Pen, ända sedan en av deras första modeller Star 03 .Beskrivning

Teknisk spec.
Upplösning:1920 x 1080
Aktiv yta: 256 x 144 mm
Trycknivåer:8192
Upplösning: 5080 Lpi
Trådlös: Nej
Ljusstyrka: 250 cd/m²
Kontrast: 700:1
Anslutning: USB-C, (HDMI)
Storlek (BxHxD): 364.11 x 218.87 x 11.5 mm
Övrigt Egenskaper : Programmerbara knappar, tryckkänslig penna, raderare
Vikt: 0,65 kg
Garanti: 18 månader
Among Artist 12 officiell hemsida: (cliquez ici pour suivre le lien)XP-Pen Artist 12 består av en 11,6-tums ritskärm med tillhörande Pen P06 .Skärmen har FHD-upplösning (1920 x 1080 pixlar) , har skärmen en upplösning som erbjuder 72 procents NTSC färgrymd. Skärmen kan användas med XP-Pen penna P06 . Tryckkänsligheten anges till 8192 nivåer. Pennan drivs även av elektromagnetisk resonans som gör att den laddas under användning. Med Artist 12 ritskärm skapar du direkt på skärmen med naturlig penna på papper-känsla.

XP-Pen nya ritskärm Artist 12 är liten nog att ha i knät. Dessutom väger 11.6-tumsskärmen bara två kilo. ett antal knappar som kan programmeras, och TouchStrip som fungerar som ett slags scroll-lister. kan du skräddarsy shortcuts i dina program. Knapparna går att koppla till olika snabbkommandon i till exempel Photoshop för att minimera användandet av datorns tangentbord. Det går att vrida ritplattan 180 grader så att knapparna hamnar på rätt sida oavsett om användaren är höger- eller vänsterhänt.

Kommer tillsammans med Pennan, en etui med åtta stycken oanvända ersättningsspetsar, samt alla tillhörande kablar. Är i fint begagnat skick och fungerar som det ska. Inga pixelfel på skärmen eller så.

Kopplas till din Mac eller PC via usb-c-3-1-kabel . Mått 364.11 x 218.87 x 11.5 mm . Aktiv yta 256 x 144 mm. Upplösning 5080 lpi. Vikt 650 gram. Fungerar tillsammans med Windows® 7/8/10 och Mac OS X 10.10+.

Tunn, lätt och lyxigDet första intrycket när du plockar upp ritplattan ur den stabila kartongen är att den är både tunn och lätt. Finishen andas kvalitet och XP-Pen har hittat ett formspråk och en textur på sina produkter som känns diskret lyxig.Att koppla ritplattan till datorn är föredömligt enkelt. Koppla bara en sladd till skärmen som delar sig till strömadaptern och datorns usb- och skärmport. Tyvärr är det hdmi-anslutning som gäller så alla datorer som bara har till exempel displayport eller thunderbolt behöver en adapter.Medföljande tillbehör : P06 Pen, pennställ med 8 st spetsar, 3-in-1 kabel med HDMI och USB, strömadapter, antifouling två fingrar handskar, snabbstartsguide.

11.6" 1920 x 1080 pixlar FullHD SkärmenSkärmen har 178 graders betraktningsvinkel och visar 16.7 miljoner färger. Arbeta kreativt direkt på HD skärmen med slimmade Artist 12 .Ritskärmen levereras kalibrerad, men kan givetvis kalibreras ytterligare om så önskas.

ritskärm där själva ritytan i själva verket är en display som du kan rita på! Du ser alltså programmet du använder (t.ex. Photoshop) direkt på skärmen och du ritar som om skärmen vore ett papper. Det är naturligt, effektivt och oslagbart smidigt.

Detta låter mig rita direkt på skärmen och se direkt, precis vad som skapas. ”Lika enkelt som att rita på papper, men med en massa fördelar. Det är lätt att korrigera, gå tillbaka till olika lager, ändra färger och detaljer. När man skissat klart finns allt klart i datorn.

Trådlös pennaGrip Pen är ergnomiskt utformad, har en upplösning på 5 080 lpi och en tryckkänslighet på 8192 nivåer i både pennspetsen och på suddgummit/raderaren , Pennan har inget batteri och behöver aldrig någonsin laddas..

Nya XP-Pen Pennan P06 kommer med en oöverträffad tryckkänslighet och ett imponerande gensvar på pennlutningen med i stort sett ingen fördröjning. Det gör användandet mer följsamt och naturligt, där du kan kontrollera linjens tjocklek och täckning med hur hårt du trycker. Du får samma precision som med riktiga pennor och penslar. Med Artist 12 kan du med naturlig frihet illustrera, formge eller retuschera digitalt.

Tillsammans med program med stöd för tryck- och lutningskänslighet (Photoshop, Illustrator, Coral Painter med fler) går det att åstadkomma effekter liknande vanliga märkpennor, penslar och vanliga pennor. Pennan har också ett tryckkänsligt suddgummi och två knappar på sidan.

Kom igång med din XP-Pen Artist 12 ritskärmJag rekommenderar som sagt att gå direkt till hemsidan och hämta senaste drivrutinerna, att få in verktygs-programmet där jag kan ställa in plattan och få tryckkänslighet.

Super snabb och smidig installation. Plattan känms väldigt kvalitativ och påkostad. Jag kommer få testa den lite till för att bli säker på hur stabil och så den är i programmet och om några irriterande egenheter dyker upp. Men till skillnad från Trust plattan så följer muspekaren lätt och smidigt med när jag håller pennan ovanför plattan utan kontakt. Precisionen känns bra, tryckkänsligheten är bra( när det funkar). Spetsen fjädrar väldigt mjukt och jag tycker att pennan är behaglig att hålla i.Skärmen i plattan och känslan på pennan (man kan byta spets för att få känslan efter olika penor/penslar) hör upplevelsen ganska lik när man ritar på papper. Artist 12 är så smidig att den nästan känns som ett digitalt ritblock. Perfekt för dig som sysslar eller vill lära dig rita digitalt.

Färgåtergivningen är riktigt bra och pennan är riktigt skön. Jag har haft den har i snart ett halvår nu och den är otroligt bra!Vem ska använda XP-Pen Artist 12 ?

Men vem är den till för? Vem ska välja den här 12-tummaren när det redan finns en 22-tummare på marknaden för den som inte tycker sig ha råd eller plats med en 24-tummare? För den professionella användaren är förmodligen inte priset avgörande . Använder du skärmen dagligen kommer den stora skärmen ändå att betala sig själv ganska snart.

Är 12-tummaren då ett komplement till den som redan har en av de stora skärmarna? För hobbyanvändaren kommer priset ändå att vara för högt, och dessutom finns både Wacom Intuos och XP-Pen DECO / Star Series att välja på om man bara vill ha en ritplatta.
Ritplattan går att använda i flera olika vinklar med det medföljande stället.

Men för dig som är illustratör eller fotograf på resande fot och vill ha en ritplatta med inbyggd skärm är Artist 12 faktiskt ett fantastiskt tillskott. Att kunna rotera skärmen och ha den stående i knät gör att den känns mer som ett ritblock än en skärm. Betyget blir därefter: det här är inte en skärm för alla, men kanske är den perfekt för just dig.
Message déposé le 19.01.2019 à 11:54 - Commentaires (0)


Billigt Ritplatta XP-Pen DECO 03 alternativ till Wacom Intuos testat 2018
Designers, illustratörer och andra kreativa datoranvändare älskar sina ritplattor. För dessa professionella användare är ritplattan ett verktyg som inte kan ersättas av något annat, men även nybörjare kan gynnas av att använda en sådan. Oavsett om du skapar konst eller inte så är en ritplatta med tillhörande penna ett ergonomiskt hjälpmedel som underlättar ditt arbete framför datorn.

Japanska Wacom är mest känt för sina digitala ritplattor , Wacom ritplattor är i allmänhet väldigt dyra . andra tillverkare som XP-Pen och Ugee konkurrerar på flera nivåer. XP-Pen är väl ett märke som ska vara rätt ok för priset. XP-Pen det självklara valet för de professionella användarna, men också för nybörjarna. Nya ritplattan DECO 03 från XP-Pen är den bästa Jag hittills provat på.Vad är en ritplatta?

En ritplatta är en fristående platta som kopplas till datorn via USB. På den ritar användaren med medföljande penna. När pennan svävar ovanför ritplattan rör sig muspekaren och för att klicka är det bara att röra vid ritplattan med pennan. På så sätt går det att rita på datorn på ett långt mycket mer intuitivt sätt jämfört med att använda datormusen.

Ritplattans form motsvarar datorskärmen. För att klicka längst ner till vänster på skärmen så klickar användaren längst ner till vänster på ritplattan. Pennan och ritplattan är på så sätt fullvärdiga ersättare till datormusen och erbjuder ett ergonomiskt och mer naturligt sätt att använda datorn på, även utanför ritprogrammen. Då pennan är utformad som en helt vanlig penna går det lika bra att använda ritplattan med höger som vänster hand.

Det finns flera saker som kan skilja ritplattor åt. Den största skillnaden mellan olika ritplattor är hur stora de är. En större ritplatta är att föredra om användaren behöver högre precision och kontroll över sitt arbete. En annan skillnad mellan olika ritplattor är antal trycknivåer. Med ett högre antal trycknivåer går det att få ett mer exakt och detaljerat resultat. Vissa ritplattor är dessutom utrustade med multitouch-funktion. Om ritplattan har touchfunktion går det att använda fingrarna för att bland annat styra musen och zooma i bilder. Mer professionella ritplattor känner också av vilken vinkel pennan hålls i, något som är användbart vid illustrationer.Tips för att komma igång med din ritplatta

Välj den storlek som passar dig bäst. Vissa föredrar en stor rityta, medan andra tycker att det är enklare med en liten. En fördel med en större rityta är att du får högre precision. Om ritytan är för stor kan handrörelserna bli stora och inte så ergonomiska. Om du inte har möjlighet att titta på ritplattorna i verkligheten, så rita upp måtten på ett papper. Då får du en bra överblick över hur stor ritytan är.

Övning ger färdighet. Det är ofta en viss inlärningskurva när du börjar använda ritplattan, men snart kommer du att märka vilket ergonomiskt och smidigt verktyg det faktiskt är. Ge inte upp om det känns svårt i början!

Var inte rädd för att testa olika inställningar. Den förinställda ritplattan passar inte allas behov. Välj dina egna snabbknappar och testa olika typer av verktyg i ditt ritprogram. I inställningarna för penselverktyget kan du justera styrka, storlek och tryckkänslighet. Gör ritplattan till ett hjälpmedel som gör att du kan arbeta snabbare.

Utmärkande egenskaper

Mycket tunn och smidig platta som tar liten plats på din arbetsyta .
Styr funktionerna i din programvara via pennans knappar, eller knappanelen och funktionsringen .
Arbetsyta: Aktiv rityta på 10" x 5.62"
Tryckkänslighet: P05 pennan 8192 nivåers tryckkänslighet.
Upplösning: Mycket hög rityteupplösning på 5080 linjer/tum 。
Anslutning: Inkoppling till dator via USB-C eller trådlöst via integrerad trådlös-funktion .
6 st snabbknappar som kan skräddarsys och applikationsanpassas .
Funktionsringen (Keyring/touch ring) ger ytterligare 4 st anpassningsbara funktioner .
Systemkrav: Kompatibel med Windows 7, 8 och 10 samt Mac OS 10.10 och senare.
Vad ingår: Penna, pennställ, extra spetsar, Rithandske , uppladdningsbart batteri och USB-C-kabel medföljer.
Minus: ingen Multi touch-funktion och Tiltkänslighet .
Plus: Bra ergonomi, god pennfunktion, lättanvänd
Garanti: 18 månader
Kontakt: (cliquez ici pour suivre le lien)XP-Pen DECO 03 är en ritplatta i formatet A4 som är tänkt för lite avancerad användning, och priset på ungefär 900 kronor är helt klart överkomligt. Med 8192 tryckkänslighetssteg och 5080 lpi upplösning håller den rätt hög klass.

DECO 03 är stadigt byggd och har har en utmärkt ergonomisk slimmad form, stora sköna ytor att vila handen på och 6 rejäla funktionsknappar som kan programmeras. Funktionsringen (Keyring/touch ring) ger ytterligare 4 st anpassningsbara funktioner . Plattan går att vända åt ena eller andra hållet för att anpassas till höger- eller vänsternavigering.

Installationen av plattan var busenkel. Ladda ner drivrutinerna från den officiella supportsidan. Det tar ett tag för programmet att konfigurera datorn men ingen kalibrering eller manuell anpassning behövs. Efter en omstart har du dels en ny muskontroll och dels Windows tabletfunktioner aktiverade, om de inte redan var det.Köp din ritplatta i rätt butik till rätt pris

Riktigt bra platta för priset . XP-Pen säljer ritplatta XP-Pen DECO 03 vid $90 via sin egen Global Officiell webbutik : (cliquez ici pour suivre le lien) .

En viktig punkt att nämna är att inte alla butiker har alla tillbehören till ritplattorna. XP-Pen har givetvis allt eftersom de är tillverkarna .

Trådlöst eller kabel

Plattan har givetvis eget inbyggt batteri, då den kan köras trådlöst . Med tanke på att den kan kopplas till datorn med 2.4 ghz Trådlös modul och därmed bli helt trådlös så kan det vara en viktig detalj. Men visst, du behöver fortfarande hålla ögonen på en datorskärm för att se vad du gör.DECO 03 är också vändbar, så det spelar ingen roll om du är höger- eller vänsterhänt. Även inkoppling via USB är möjlig .

Jag testade 2.4 ghz Trådlös modul till en bärbar dator inkopplad med display-port till en stor 4k-tv, och resultatet var en 32 tums ”målarduk” med näst intill omedelbar respons från penna till skärm. Det var ingen skillnad mot att istället ansluta med usb.

Trådlös modul för XP-Pen ritplattor som saknar trådlös anslutning. Räckvidd på upp till 10 m. Uppladdningsbart batteri med upp till 48 h drift (beroende på modell). Laddas via USB (6 h laddtid).Påkostad penna

Den medföljande pennan P05 levererar dessutom all kvalitetskänsla du kan önska. Den har en skönt betryggande tyngd, utmärkt grepp och ger oss precis den precision vi hoppats på. I vanligt ritplatteläge med P05 ska vi få över 5 000 dpi upplösning och över 8 000 tryckkänslighetsnivåer. En fördel med pennorna är att ingen av dem behöver batteri.


Laddningskontakten är en vanlig USB Typ-C

Laddningskontakten på sidan av XP-Pen DECO 03 är av vanlig USB Typ-C och det betyder att du kan använda alla kompatibla sladdar som använder den kontakten, exempelvis laddningskabeln till din mobiltelefon eller surfplatta.

Fördelen med det är att du slipper packa upp din sprillans nya laddningskabel från lådan och behåller därmed lite av det framtida värdet.

Jag har provat tre olika laddningskablar av typen USB Typ-C och de fungerar alla utmärkt med XP-Pen DECO 03 . Dessutom fungerar det lika bra att ansluta direkt till en USB-port på datorn som exempelvis extraporten i skärmen eller på tangentbordet. Det var ingen synlig fördröjning vilket är positivt.Köp med bra skäl

DECO 03 känner av vilken programvara du använder för t ex bildredigering och anpassar urvalet av snabbfunktioner och kommandon därefter. Dessa nås via de anpassningsbara ExpressKey-knapparna och funktionsringen på knappanelen och valda kommandon visas på datorskärmen (HUD). Grundläggande funktioner som kan kommas åt via knappanelen är panorering, zoomning, rotation och andra navigeringsfunktioner.

Precision i målande rörelser. Du behöver det inte alls för att dra reglage i Lightroom, men den är fenomenal när du utför målande rörelser med Lightrooms justeringspensel och i hela Photoshop samt Illustrator.

Bra och omväxlande ergonomiskt. Axlar, underarmar och handleder som är ansträngda av arbete med mus kan avlastas av ett nytt sätt att arbeta.

Känns proffsigt. Du känner dig mer som ett bildbehandlingsproffs eller en designer. Den känslan är bra för självförtroendet, vilket i sin tur är bra för kreativiteten.Vilka program kan jag använda till en ritplatta XP-Pen DECO 03?

En ritplatta XP-Pen DECO 03 kan användas till alla program på en dator och kan ersätta den vanliga musen i exempelvis en webbläsare. Bäst lämpar sig ritplattan till program som kräver stor precision av markörens rörelser som i exempelvis Adobe Photoshop, Lightroom, Illustrator, Autodesk Sketchbook och Manga Studio.

Arbetar du med grafik, teckning, friläggning eller CAD-ritningar kommer du få stor nytta av precisionen i en ritplatta. I inställningarna för ritplattan kan du ställa in så ritplattan beter sig olika beroende på vilket program som används. Snabbknapparna kan anpassas till olika funktioner när du växlar mellan olika programvaror.

Jag använder mest I photoshop CC, men har blivit så pass bra med det att jag knappt använder musen längre.

Måste tillägga att jag älskar den och att det har förbättrat hur jag jobbar med bilderna I photoshop.Slutsats

Trådlös ritplatta XP-Pen DECO 03 som ger naturlig övergång från traditionella penslar och pennor till digitala varianter. Ger användaren möjlighet att göra allt från att skapa konst på frihand och skissa till att retuschera eller editera bilder. Fler eller mer detaljer - (cliquez ici pour suivre le lien) .

Det här är mitt första köp av en ritplatta och den är mycket bättre än vad jag hade tänkt mig.

Funkar smidigt när jag ritar och redigerar bilder på Sketchbook Pro och Photoshop CS5. Jag tycker inte det är nåt problem med pennans knappar då jag vrider på pennan bara när jag inte behöver knapparna, så att tummen inte kommer åt dom.

En väldigt fiffig grej som jag tycker är otroligt bra är att man själv bestämmer vilken åtgärd knapparna, både på plattan och på pennan, ska utföra.

Snygg design och enkel och rolig att använda .

inget är perfekt .Jag rekommenderar starkt en ritplatta DECO 03, oavsett märke som komplement till mus. Det är bra att växla mellan dem.

Jag inga planer på att köpa en ny/annan ritplatta , då denna fungerar jättebra! Jag tycker att tryckkänsligheten är utmärkt, och plattan gör vad den ska. Designen är fin också!
Message déposé le 26.12.2018 à 10:40 - Commentaires (0)


 Livre d'Or

 ContactTous les messages
XP-Pen Artist 22E Pro Recension: Bästa Animation ritplatta med Skärm för proffsen
Test av XP-Pen Artist 15.6 Pro ritplatta med Skärm till Photoshop för nybörjare
Illustratörers digitala ritplatta XP-Pen Artist 12 Test: ritskärm för nybörjaren
Billigt Ritplatta XP-Pen DECO 03 alternativ till Wacom Intuos testat 2018


Créez votre blog sur Blog-grossesse.com