Le Blog de Mickefly et Mickefly

J+6662



Mes rendez-vous
Tableta grafica Desen XP-Pen Artist 22E Pro cu 22 inch Display pentru Animatie
Cea mai buna XP-Pen Artist 15.6 Pro tableta grafica Cu Display pentru incepatori Review si recomandari

Les échographies
Recomanda o Alternativa a Wacom tableta grafica : XP-Pen DECO 03 Wireless pentru incepatori en Photoshop Revizuire

Les achats
Monitor Tableta grafica XP-Pen Artist 12 Cu Ecran Review


Recomanda o Alternativa a Wacom tableta grafica : XP-Pen DECO 03 Wireless pentru incepatori en Photoshop Revizuire
Cel mai bun ajutor pentru un artist, inginer, designer sau arhitect este tableta grafica, cea care iti permite sa desenezi natural pe ecran ca si cum ai folosi o pensula sau un creion pe hartie. Afla ce este mai exact, cui se adreseaza, avantajele si dezavantajele, cat costa si cum alegi o tableta grafica buna.

Cine a incercat sa se semneze cu mouse-ul pe calculator stie ca este imposibil sa obtii aceeasi semnatura pe care o scoti pe hartie folosind un pix. In cel mai bun caz obtii o mazgalitura hazlie. Pur si simplu mouse-ul nu este creat pentru a putea desena sau scrie cu precizie. Pentru aceste situatii au fost inventate tabletele grafice, cele mai importante periferice pentru artisti grafici si ingineri proiectanti.

De ce functioneaza mai bine o tableta grafica pentru desenat fata de un mouse? Simplu, pentru ca miscarea naturala a stilusului tabletei mimeaza desenatul si scrisul pe hartie. Niciun mouse sau touchpad de laptop nu va oferi aceeasi viteza si precizie ca un stilus cand vine vorba de desenat, retusat fotografii, selectat obiecte si proiectat 2D sau 3D.



Cele mai importante specificatii

Daca esti convins ca ai nevoie de o tableta grafica propun sa mergem mai departe si sa vedem care sunt specificatiile ce definesc un produs de calitate si ce semnifica fiecare in practica:

Suprafata activa (aria de lucru) – este zona de pe suprafata tabletei care va corespunde ecranului PC-ului. Este acea zona in care stilusul este activ si este interpretat ca miscare a cursorului.

Suprafata de lucru este zona activa a tabletei, unde stilusul este recunoscut, si corespunde 1:1 cu ecranul monitorului, chiar daca acestea doua nu au neaparat acelasi raport latime/inaltime si difera ca dimensiuni fizice.

Sfatul specialistilor este sa alegi corelat cu dimensiunea monitorului: cu cat acesta are o diagonala si o rezolutie mai mare cu atat ai nevoie de o tableta grafica cu suprafata activa mai mare, altfel miscarile mici de mana vor duce la salturi mari ale cursorului, deci precizia desenatului si selectiei de obiecte vor avea de suferit.

Ai putea crede ca cea mai buna situatie este cea in care suprafata tabletei este egala cea a ecranului, insa in acest caz mana ta va trebui sa faca miscari mai ample de fiecare data.

Rezolutie (lpi) – in cazul tabletelor rezolutia reprezinta numarul de linii individuale per inch liniar (lines per inch) care pot fi identificate de hardware-ul tabletei. Pe aceste linii se gasesc puncte individuale ce transmit pozitia cursorului de fiecare data cand detecteaza stilusul in proximitate. Cu cat rezolutia este mai mare cu atat miscarile stilusului vor fi mai corect transpuse in miscari pe ecran.

Viteza citire creion (pps) – caracteristica care determina cate raportari pe secunda (points per second sau reports per second) face tableta catre PC. Cand trasezi linii pe ecran de exemplu o tableta mai rapida va transmite PC-ului mai multe date despre punctele prin care trece stilusul, puncte care vor fi apoi aproximate intr-o linie apropiata de ceea ce artistul isi doreste.

Nivele de presiune – in programele de desenat si retusat fotografii vei lucra de cele mai multe ori cu unelte car simuleaza creioane, pensule, markere, carioci samd, deci o tableta grafica care poate interpreta mai corect nivelul de presiune exercitat de stilus pe suprafata activa va putea simula mai bine grosimea si forma liniilor de pe ecran.

Minimul la care ar trebui sa tintesti este 1024 de nivele de presiune pentru o tableta simpla, insa tine cont ca exista si modele cu 2048, 4096 sau chiar 8192 de nivele de presiune. O mentiune importanta: si software-ul trebuie sa suporte aceste nivele de presiune, altfel vei lucra cu cel mai mic numitor comun intre programul rulat si capabilitatile hardware ale tabletei.

Stilusul (stylus, creion) – este poate una dintre cele mai importante piese ale intregului ansamblu. Cu cat acesta este mai usor si mai subtire cu atat va fi mai confortabil de utilizat ore in sir.

Cum stilusul trebuie sa tina loc si de mouse producatorii includ cel putin unul sau chiar doua butoane personalizabile din software. Extra-uri importante la stilusuri sunt varfurile (penitele) interschimbabile cu modele diferite ce sunt detectate de software si schimba automat unealta curenta din programul de grafica. Cel mai important avantaj al penitelor este insa acela ca schimba aderenta stilusului pe suprafata tabletei in functie de materialul din care sunt construite, simuland mai bine un varf de creion, un pix cu rezerva, stilou sau ce unealta de scris iti place tie sa folosesti.

Recunoasterea inclinarii (tilt sensitivity) – este capacitatea anumitor tablete de a detecta unghiul dintre stilus si suprafata activa, simuland astfel mai bine unelte precum pensule si markere (brushes), insa in realitate efectul nu este atat de pronuntat si poate fi usor simulat folosind proprietatile uneltelor puse la dispozitie de programele de grafica complexe precum Photoshop.

Gesturi multitouch – este abilitatea tabletei de a functiona ca un touchpad, deci de a fi folosita cu degetul sau cu mai multe degete simultan pentru gesturi precum scroll si zoom in/out. Unele modele permit chiar dezactivarea touch-ului printr-un switch de pe carcasa tabletei.

Butoane macro – toate tabletele grafice au pe rama laterala sau de sus butoane extra ce pot fi personalizate din software, optional rotite de scroll sau zone circulare care pot fi manipulate in ambele sensuri, utile pentru a suplini lipsa unui mouse.

Mouse-ul poate fi folosit in continuare, simultan cu tableta, dar este mai productiv sa nu iti intrerupi fluxul de lucru pentru a apuca mouse-ul doar ca sa selectezi o anumita unealta. In plus daca ai un birou mic s-ar putea sa nici nu ai unde sa tii simultan tastatura, mouse-ul si tableta grafica.

Sisteme de operare si programe compatibile – calitatea driverelor este foarte importanta si nu trebuie neglijata. Driverele sunt acele mici programe care permit interactiunea tabletei cu calculatorul, sistemul de operare si programele de grafica. Fara ele nu vei putea folosi tableta in programe de grafica mai obscure sau pe sisteme de operare precum Linux sau Mac OS, daca producatorul nu pune la dispozitie drivere compatibile cu acestea.

Interfata de conectare – majoritatea modelelor se conecteaza la PC pe USB, insa trebuie sa stii ca exista si modele cu modul Bluetooth integrat sau optional, ce poate fi achizitionat separat. Personal cred ca tableta va fi folosita intotdeauna foarte aproape de ecran, deci implicit si de unitatea centrala, deci nu are sens sa investesti in conexiunea fara fir.

Tableta grafica XP-Pen DECO 03 , pareri?

Cum aveam nevoie și de o tabletă grafică, am primit recent una de la XP-Pen , mai exact XP-Pen DECO 03 de la magazin oficial - (cliquez ici pour suivre le lien) . Printre cele mai bune tablete grafice se numara si produsul de la XP-Pen , care este unul dintre producatorii care sunt apreciati pe piata, pentru calitatea oferita. Pentru un amator mari e perfecta , testata in Affinity Photo si Designer. se misca in timp real, fara lag. că am și montat-o la laptop, drept dovadă cu skill-urile mele de mare desenator stând clipul de mai jos.

La un preț mic pentru o tabletă grafică, acest dispozitiv este o unealtă excelentă pentru creativitatea utilizatorilor. Dispune de un software creativ care face din stylusul tabletei un stilou comparabil cu cel pe care îl folosiți pentru hartie, avand doar 1.4 lbs și este suportată de majoritatea sistemelor de operare, precum Microsoft Windows 7/8/10 sau Mac OS X v10.11 sau mai nou .
Aceasta tableta grafica profesionala la un pret bun este destinata persoanelor care se indeletnicesc cu activitati de pictare digitala, prelucrare in Photoshop, modelare 3D, etc. Altfel spus, se adreseaza persoanelor cu experienta, iar produsul nu va dezamagi.



Prima impresie despre XP-Pen DECO 03 mi-a oferit-o ambalajul sau, mai bine spus, grija producatorilor pentru ambalarea tabletei. DECO 03 vine intr-o cutie destul de voluminoasa, dar in care fiecare accesoriu isi are locul sau pre definit.

In orice caz, in cutie, alaturi de tableta, Acesta vine la pachet cu numeroase accesorii, printre care un suport pentru creion, varfuri de rezerva, cablu usbmodulul Wireless , creionul , acumulatorul tabletei , Mănusa pentru desenatori , manualul de utilizare .

In ceea ce priveste accesoriile cu care este dotata tableta, trebuie sa amintim de suportul pentru creion, care contine in interiorul sau cele 8 varfuri de rezerva .



Caracteristici principale:

Spatiu de lucru mare de 254 x 159 mm (10" x 5.62")

Rezolutie (lpi) :5080

Buton rotativ si butoane multifunctionale reglabile

Software-ul driverului personalizabil

Functii avansate a tabletei cum ar fi sensibilitatea la presiune

Stylus fara fir ergonomic cu 2 butoane

Pentru utilizatori ambidextri

Nou, Certificat de garanție 18 luni,

mai multe detalii : (cliquez ici pour suivre le lien)

Detaliat si eficient



Tableta are un design ergonomic, intrucat este un model ambidextru, astfel ca o vei putea folosi cu aceeasi usurinta, fie ca esti dreptaci sau stangaci. Marimile sunt si ele putin mai mari, dispozitivul avand o greutate de 650 g si niste dimensiuni de 14 x 8,6 x 0,3 țoli ,este foarte subțire, aproximativ 8 mm . in timp ce suprafata activa este generoasa, avand 254 x 159 mm.

tableta ergonomic wireless 2.4ghz



Aceasta ofera o flexibilitate foarte mare, multumita tehnologiei wireless care te scapa de prezenta unor cabluri pe masa de lucru. XP-Pen DECO 03 este o tableta cu o portabilitate ridicata, fiind prevazuta cu wireless, ceea ce iti permite sa lucrezi fara sa fii conditionat de lungimea unui fir. Modul de configuratie este foarte simplu, intrucat tot ce trebuie sa faci este sa conectezi tableta prin intermediul radioului dongle cu usb, care va cauta semnalul venit de la PC sau Mac si va realiza conexiunea.

Rotita si butoane multifunctionale



Veti gasi pe tableta si o rotita si butoane multifunctionale, care pot fi folosite pentru zoom, derulare, derulare rapida inainte sau alte actiuni pe care doriti sa le efectuati cu usurinta. Ideala pentru editarea imaginilor sau a clipurilor video.

Pe partea stanga vei gasi 6 butoane de control, care iti permit sa executi comenzi, direct, fara sa mai dai click in programul in care lucrezi, scurtand in felul acesta timpul de munca.Folositi software-ul de configurare a tabletei pentru a configura butoanele dupa preferinte.

Sensibilitate la presiune

Totodata, atuul cel mai mare al acesteia este reprezentat de cele 8192 niveluri de presiune pe care stiloul sensibil le poate capta. facand astfel desenarea si pictarea foarte naturale. Cu acest instrument veti avea control deplin si veti putea crea imagini minunate. Datorita acestei caracteristici, lucrul cu aceasta tableta se va simti mai natural decat lucrul cu un mouse. Daca doriti o linie mai inchisa la culoare, pur si simplu apasati mai tare. Daca doriti o linie mai deschisa la culoare, atingeti usor tableta.

Astfel, nu doar ca vei avea foarte multa libertate de miscare si de creativitate, dar rezultatele vor fi foarte apropiate de cele pe care le-ai obtine prin mijloace traditionale.

Pix P05 ergonomic wireless



Pixul stylus P05 proiectat ergonomic este echipat cu doua butoane, Butoanele de pe stylus functioneaza la fel ca butoanele unui mouse. Pen-ul are 8192 trepte de presiune si odata cu acesta primesti si 10 varfuri de schimb . XP-Pen foloseste o tehnologie foarte interesanta, rezonanta magnetica, pentru a detecta pozitia stilusului fara a necesita un stilus activ, cu baterie. Astfel stilusurile XP-Pen sunt mai mici si mai usoare, similare cu un creion, nu cu un marker gros si incomod.
Instalare Driverele



se pot incerca driverele de pe site-ul oficial al XP-Pen : (cliquez ici pour suivre le lien) . Fiind un model din gama DECO 03 , functiile de pe butoane pot fi personalizate dupa bunul plac, cu profile separate pentru fiecare aplicatie de editare foto/grafica in parte. In plus, softwareul permite definirea unor profile de utilizatori, care retin practic setarile fiecarui utilizator si care permit revenirea la setarile cu care v-ati obisnuit, fara a “modifica” setarile colegului de birou.

Driverele-ul tabletei permite asignarea a patru functii pe care rotita touch le va efectua. Practic, prin apasarea butonului aflat in centrul zonei circulare (Touch Ring) alegem una din cele patru functii, iar apoi printr-o simpla miscare circulara in jurul butonului efectuam setarea dorita. Astfel, de exemplu, modificarea rapida si dinamica a dimensiunii varfului de pensula sau al unui brush in Adobe Photoshop devine extrem de simpla si rapida, fara a mai atinge mose-ul sau tastatura.

Experiență Extremă

In plus, software-ul detecteaza automat principalele programe de editare (inclusiv suita Adobe sau Corel) si vine cu presetari specifice pentru layoutul butoanelor aflate in partea stanga a tabletei.

Daca va intrebati cat de bine se descurca si cat de bine raspunde noua tableta grafica la comenzi, probabil ca veti fi surprinsi sa aflati ca nu am intampinat nici un fel de probleme in timpul editarii (am lucrat atat in Adobe Photoshop dar si in Lightroom), iar ajustarea fotografiilor se face cu precizie, gratie suprafetei cu rezolutie mare si a creionului cu varf senzitiv, cu 8192 de nivele de presiune.

Totusi, pentru cei care acum se gandesc sa achizitioneze prima tableta grafica pentru munca lor de editare, este important de stiut faptul ca acomodarea cu modul de lucru specific al unui astfel de produs poate dura cel putin cateva zile, timp in care va veti intreba, cu siguranta, daca nu era mai simplu si mai rapid sa faceti anumite ajutari direct cu ajutorul mouseului. Ei bine, dupa ce treceti cu brio de perioada de acomodare, veti observa adevaratele beneficii ale utilizarii unei tablete grafice pentru retusare: veti edita fotografiile intr-un timp mai scurt, mai repede si mai precis, simplificandu-va astfel modul de lucru…



Ce mi-a plăcut la tableta grafică

Oferta de pret este foarte accesibila.
plug and play – doar am conectat-o prin USB-C.
a venit cu 8 capete de schimb
Are 6 butoane de control care pot fi programabile, rotita touch este cu adevarat interesanta si utila. .
este suportată pe sisteme de operare de la Windows 7 până la Windows 10.
Produsul este oferit de un producator renumit si apreciat pe piata.
Creionul functioneaza fara fir de legatura.Are 8192 niveluri de sensibilitate.
Suprafata de lucru este destul de incapatoare, la dimensiunea de 254 x 159 mm.
Este ergonomic, in baza formei subtiri si a capatului ridicat. Ofera libertate de miscare mare, gratie tehnologiei wireless.

Ce nu mi-a plăcut

nu a venit cu un CD cu drivere, dar acestea pot fi descărcate online de pe website-ul producătorului.

nu are tilt sensitivity și Multi-touch .

Concluzii

XP-Pen DECO 03 este o tableta care va ajuta in primul rand sa deveniti mai productivi si mai eficienti. Pentru aceia dintre voi care retusati des fotografii, o tableta precum XP-Pen DECO 03
ar putea deveni indispensabila. Simplifica munca de editare, imbunatateste workflow-ul si va ajuta sa editati mai repede si mai precis, fie ca vorbim despre fotografii de produs, de moda sau cadre surprinse la o nunta, acolo unde mireasa trebuie sa arate ‘perfect’.

Principalele atuuri ale tabletei DECO 03 (in comparatie cu cele din gama entry-level XP-Pen Star serie ) sunt urmatoarele: suprafata de lucru mai mare, ce permite asjutari precise pe o arie mai mare, fara zoom puternic pe imagine (oferind astfel un mod de lucru mai lejer) dar si cele 6 butoane customizabile pentru functii, care va permit sa lucrati un timp mai indelungat, fara a mai “cauta” mouse-ul sau tastatura pe birou… In plus, creionul are si el doua butoane, care permit accesarea rapida a meniului contextual (echivalent al comenzii “click-dreapta”), creionul actionand atunci ca mouse-pointer pe tableta, pentru ajustarea rapida a setarilor sau alegerea unei optiuni din meniu.

Asadar, tabletele din seria XP-Pen DECO 03 ofera nu doar o solutie de editare completa dar si o modalitate de a va eficientiza munca, de a deveni mai productivi si de a finaliza intr-un timp mai scurt munca de editare si retusare foto.
Message déposé le 31.12.2018 à 05:15 - Commentaires (0)




 Ajouter un commentaire

Votre nom


Votre e-mail


Votre commentaire


 Livre d'Or

 Contact



Tous les messages
Tableta grafica Desen XP-Pen Artist 22E Pro cu 22 inch Display pentru Animatie
Cea mai buna XP-Pen Artist 15.6 Pro tableta grafica Cu Display pentru incepatori Review si recomandari
Monitor Tableta grafica XP-Pen Artist 12 Cu Ecran Review
Recomanda o Alternativa a Wacom tableta grafica : XP-Pen DECO 03 Wireless pentru incepatori en Photoshop Revizuire


Crez votre blog sur Blog-grossesse.com
EVJF
Mariage